Ορεστιάδα: Μετά από “μάχη” 3,5 ωρών με τις φλόγες, έσβησε η φωτιά στην ΒΙ.ΠΕ

Ορεστιάδα: Μετά από “μάχη” 3,5 ωρών με τις φλόγες, έσβησε η φωτιά στην ΒΙ.ΠΕ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε, μετά από “μάχη” 3,5 περίπου ωρών των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Βιομηχανική Περιοχή της Ορεστιάδας και απείλησε όχι μόνο το κλειστό Εργοστάσιο Ζάχαρης, αλλά και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Π.Υ., η φωτιά ξεκίνησε από χώρο μέσα στο Εργοστάσιο Ζάχαρης και λόγω των δυνατών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής από την Ορεστιάδα ήταν άμεση και ειδοποιήθηκε να έρθει για ρίψεις και το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να βοηθήσει για να μην  γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές σε κτίρια ή εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, όπως ΚΤΕΟ, γκαράζ, παρά μόνο σε δυο-τρία μικρά κτίσματα μπαχτσέδων που υπήρχαν εκεί. Κυρίως αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς σε κτίρια του Εργοστασίου Ζάχαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΒΙΝΤΕΟ (από drone): Μεγάλη φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή Ορεστιάδας – Έφτασε και το ελικόπτερο

Όμως οι πυκνοί καπνοί και επειδή καίγονταν κάποια λάστιχα που υπήρχαν στους χώρους, επεκτάθηκαν και έφτασαν μέσα στην πόλη της Ορεστιάδας, κάνοντας την κατάσταση αποπνικτική για τους κατοίκους, που έκλειναν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια. Μάλιστα στην κεντρική πλατεία δυσκολεύονταν οποιοσδήποτε να αναπνεύσει. Τελικά λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και λίγο πριν σκοτεινιάσει σβήστηκαν όλες οι εστίες που έκαιγαν.

Κι όλα αυτά δείχνουν, πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση και κυρίως η ατμόσφαιρα στην πόλη, αν-ο μη γένοιτο-ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά στον χώρο της παράνομης χωματερής του δήμου Ορεστιάδας που ανέδειξε ως θέμα και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr ότι υπάρχει στην ίδια περίπου περιοχή, περίπου 1 χιλιόμετρο πιο πάνω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν σε αυτήν  υπάρχουν άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο-ΣΟΚ: Κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, πεταμένα και σκεπασμένα σε παράνομη χωματερή του δήμου Ορεστιάδας!!!