Με… γλυκανάλατη, χαμηλών τόνων κοινή ανακοίνωση, αντέδρασαν οι δήμαρχοι Έβρου στο… σνομπάρισμα της Ν.Μπακογιάννη

Με… γλυκανάλατη, χαμηλών τόνων κοινή ανακοίνωση, αντέδρασαν οι δήμαρχοι Έβρου στο… σνομπάρισμα της Ν.Μπακογιάννη

Με μια… γλυκανάλατη, χαμηλών τόνων κοινή ανακοίνωση, αντέδρασαν οι πέντε δήμαρχοι του νομού Έβρου στο απαράδεκτο σνομπάρισμα της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δεν προγραμμάτισε και δεν επισκέφθηκε κανέναν από αυτούς.

Ως γνωστόν, η κ.Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τους βουλευτές του νομού που μετέχουν στην συγκεκριμένη Επιτροπή και τον Γιάννη Δελή του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και είδε τον Πρόεδρο Στάθη Ασπιώτη και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αλλά δεν συνάντησε καν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, της μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης της Θράκης, τον Γιάννη Ζαμπούκη. Όπως δεν είδε ούτε τον δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βασίλη Μαυρίδη. Μόνο ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος την συνάντησε, αλλά αυτός πήγε μαζί με τους κατοίκους του δήμου να διαμαρτυρηθούν στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα της 7ης Ταξιαρχίας και του στρατοπέδου Προβατώνα. Αντίθετα, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης αντέδρασε έντονα για αυτή την αντιμετώπιση και υποβάθμιση του θεσμικού του ρόλου και αποχώρησε όταν τον κάλεσαν σε κοινή συνάντηση με άλλους φορείς.

Οι δήμαρχοι του Έβρου στην κοινή τους ανακοίνωση περιορίστηκαν απλά σε μια… σπόντα που αναφέρει: “Με σοβαρές, ουσιαστικές και κυρίως υλοποιήσιμες προτάσεις, θα συνδράμουμε τα μέγιστα στη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης, όταν αυτό μας ζητηθεί”. Δηλαδή, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και όχι ευθεία καταγγελία για το γεγονός ότι… αγνοήθηκαν όλοι σε αυτή την επίσκεψη και απορούμε ποιος συνέταξε την συγκεκριμένη, επαναλαμβάνουμε γλυκανάλατη ανακοίνωση.

Δελτίο τύπου Δημάρχων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου καλωσορίσαμε στη Θράκη  την Πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης  κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων που προγραμματίζουν τα μέλη των ομάδων εργασίας, για διαβούλευση με τους φορείς,  με στόχο την απόκτηση επαρκούς  γνώσης και πληροφόρησης για τα θέματα της περιοχής μας.

Σε αυτή την σοβαρή προσπάθεια, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Οικονομική ανάκαμψη, η τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση, η Κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη,  ο Πολιτισμός και η πολυπολιτισμικότητα, εκκινούν και καταλήγουν στις τοπικές Θρακικές κοινωνίες, στους Δήμους.

Με σοβαρές, ουσιαστικές και κυρίως υλοποιήσιμες προτάσεις, θα συνδράμουμε τα μέγιστα στη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης, όταν αυτό μας ζητηθεί.

Όλοι οι Δήμαρχοι θα είμαστε παρόντες, προκειμένου το έργο της επιτροπής να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Διότι ισχυρή Θράκη, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή Ευρώπη!

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης                   Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Ζαμπούκης Ιωάννης                                   Μαυρίδης Βασίλειος

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου                        Ο Δήμαρχος Σουφλίου

Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος Καλακίκος Παναγιώτης

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης

Γαλατούμος Νικόλαος

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*