Να δημιουργηθεί Κέντρο λαθρομεταναστών στο δήμο Σουφλίου ζητάει ο Α.Δαβής, δημοτικός σύμβουλος του Β.Πουλιλιού

Να δημιουργηθεί Κέντρο λαθρομεταναστών στο δήμο Σουφλίου ζητάει ο Α.Δαβής, δημοτικός σύμβουλος του Β.Πουλιλιού

Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στον δήμο Σουφλίου, τάσσεται ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και “πρωτοπαλίκαρο” του τα προηγούμενα χρόνια Απόστολος Δαβής.

Ο κ.Δαβής, που είναι μάλιστα από το Τυχερό και εκλέχθηκε και στην ΠΕΔ ΑΜΘ ως ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του νυν Προέδρου και δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, άσχετα αν στη συνέχεια δηλώνει απογοητευμένος από αυτόν, μιλώντας στο σάιτ thrakinea.gr, δήλωσε πρέπει να υπάρξει δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο δήμο Σουφλίου. Θέτει βέβαια κάποιες προϋποθέσεις και φέρνει ως παράδειγμα το ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας, το οποίο σχεδόν… αποθεώνει. Παράλληλα σχεδόν εκθειάζει όσα θα συμβούν αν δημιουργηθεί δομή λαθρομεταναστών, αφού στη δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Όσον αφορά τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, καλώ την Δημοτική Αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και συγκεκριμένα να διαπραγματευτεί με 4 απαράβατους όρους την δημιουργία ενός κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών, μιας κλειστής δομής τύπου Φυλακίου Ορεστιάδας, (στην οποία δομή τώρα γίνεται τριπλασιασμός της δυναμικής της και προσλαμβάνονται επιπλέον 36 υπάλληλοι).

Συγκεκριμένα:
1) Προμήθεια των υλικών οικοδομής για την κατασκευή του κέντρου κράτησης μεταναστών, μόνον από σχετικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου.
2) Σίτιση των κρατουμένων μόνον από επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης του Δήμου Σουφλίου.
3) Πρόσληψη υπαλλήλων του κέντρου κράτησης μόνον από κατοίκους του Δήμου Σουφλίου,
4) Έργα υποδομής στην Δημοτική Ενότητα που θα δημιουργηθεί το κέντρο κράτησης.

Στην δημιουργία μιας ανοιχτής δομής μεταναστών είμαι κάθετα αντίθετος, όπως επίσης είμαι κάθετα αντίθετος στην μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στον Έβρο”.

Ο λόγος πλέον ανήκει στον επικεφαλής της παράταξης του, τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό και τους υπόλοιπους δημοτικούς του συμβούλους, να ξεκαθαρίσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις απόψεις του κ.Δαβή. Να επισημάνουμε απλά ότι σε όλες τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της 7ης Ταξιαρχίας και του Στρατοπέδου “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα, όχι μόνο ο Απόστολος Δαβής, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ από την παράταξη Πουλιλού, όπως και ο ίδιος, δεν παρέστησαν, Ούτε στις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν στο Τυχερό, ούτε στην διαμαρτυρία έξω από το Επιμελητήριο Έβρου, κατά την άφιξη της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε αντίθεση με την παρλαταξη Σκαρκάλα, που με επικεφαλής τον ίδιο έδωσε δυναμικό παρόν.