Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μπαίνει ξανά στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών – Βγήκε απ’ τον Σπίρτζη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μπαίνει ξανά στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών – Βγήκε απ’ τον Σπίρτζη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, ένα εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο για την ανάπτυξη κάθε περιοχής και χώρας συνδυασμένο δίκτυο, οδικό και όχι μόνο, ξαναμπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2021 και έτσι το λιμάνι της περιοχής μας, που να επισημάνουμε ότι είχε βγει από τα ΔΕΔ-Μ όπως εν συντομία αποκαλούνται, επί υπουργίας του Χρήστου Σπίρτζη όταν κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τότε εντάχθηκε σε αυτά το λιμάνι της Καβάλας στη θέση του, θα αποκτήσει μια σημαντική επιπλέον δυναμική ανάπτυξης. Κι αυτό γιατί, η ένταξη στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. θα δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, για βελτίωση υποδομών και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρώην διάδρομος εννέα (ΙΧ), ο οποίος συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με Βουλγαρία – Ρουμανία – Ουκρανία και Ρωσία, έχει σταματήσει στο Σβίλενγκραντ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα!!!

Στο πλαίσιο της επέκτασης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής θεωρεί τεράστια την σημασία ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των κάθετων αξόνων, οι οποίοι ξεκινούν ή απολήγουν στα στρατηγικά λιμάνια της χώρας, ένα από τα οποία είναι και αυτό της Αλεξανδρούπολης. Επίσης πόσο σημαντικό είναι αυτό για το σύνολο της Ε.Ε και των γειτονικών χωρών, δηλαδή η σύνδεση μεγάλων κάθετων ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφορών.

Από την στιγμή λοιπόν που οι εξελίξεις για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είναι ραγδαίες τον τελευταίο καιρό και βρισκόμαστε προ των πυλών της παραχώρησης του 67% σε επιχειρηματικά σχήματα από το εξωτερικό, τα οποία έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό που “τρέχει” και πήρε παράταση 2 εβδομάδων ως τις 16 Οκτωβρίου, η ένταξη στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών του προσδίδει μεγαλύτερη δυναμική.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*