Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Λευκίμμης – “Μάχη” με τις φλόγες γύρω απ’ το χωριό (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Λευκίμμης – “Μάχη” με τις φλόγες γύρω απ’ το χωριό (ΒΙΝΤΕΟ)

-Αντιπυρικές ζώνες γύρω απ’ το χωριό τα μηχανήματα του δήμου Σουφλίου

-Μέχρι την… Ορεστιάδα φαίνονται οι καπνοί

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου, αφού παρά την παρουσία ισχυρών εναέριων πυροσβεστικών μέσων και επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, λόγω των δυνατών ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες βρίσκονται γύρω από το χωριό.

Αυτή την στιγμή έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υπάρχουν 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 Ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν σημαντικά τόσο υδροφόρες του δήμου Σουφλίου, αλλά και μηχανήματα έργου, τα οποία δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από την Λευκίμμη, αφού υπάρχει φόβος μήπως κινδυνέψει το χωριό.

Οι “μάχες” με τις φλόγες είναι συνεχείς και δύσκολες για τους Πυροσβέστες, αφού αλλάζει συνέχεια η κατεύθυνση των ανέμων. Υπάρχει ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού, αν η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα στα σπίτια, ενώ οι προσπάθειες είναι πριν νυχτώσει και όσο υπάρχον τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, γιατί μετά τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το σημείο του πεδίου βολής στην Λευκίμμη είναι τόσο μεγάλη, που οι καπνοί της φαίνονται μέχρι και στην… Ορεστιάδα,. όπως δείχνει η φωτογραφία την οποία μας έστειλε αναγνώστης του Evros-news.gr από την πόλη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*