Τράπεζα Πειραιώς: Ξηλώνει το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο, κλείνει υποκαταστήματα, αλλά… διαφημίζει στήριξη των αγροτών

Τράπεζα Πειραιώς: Ξηλώνει το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο, κλείνει υποκαταστήματα, αλλά… διαφημίζει στήριξη των αγροτών

Οριστική και αμετάκλητη φαίνεται ότι είναι η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να ξηλώσει το μηχάνημα ΑΤΜ από τον Πεντάλοφο του δήμου Ορεστιάδας, το οποίο εξυπηρετεί το συγκεκριμένο χωριό, αλλά και όσα βρίσκονται γύρω.

Την ίδια στιγμή που η διοίκηση της, με τα παχυλά αμειβόμενα υψηλόβαθμα στελέχη της, πληρώνει διαφημιστικές καμπάνιες και στα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου υποστηρίζοντας ότι… στηρίζει τους αγρότες και στηρίζει το αύριο, κλείνει υποκαταστήματα (με τελευταίο αυτό των Μεταξάδων Διδυμοτείχου) και ακόμα χειρότερα, ξηλώνει όσα ΑΤΜ. Όσα από αυτά έμειναν να εξυπηρετούν τους υπερήλικες ακρίτες του Έβρου σε διάφορα σημεία και τους υποχρεώνει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα και να πληρώνουν χρήματα, για να εξυπηρετηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΤΡΟΠΗ: Η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται πάλι να “ξηλώσει” το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας

Κι όλα αυτά, για… 160 ευρώ που η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επικαλείται ξεδιάντροπα ότι είναι το κόστος  ανά δρομολόγιο που λαμβάνει η ιδιωτική εταιρεία η οποία ανεφοδιάζει με χρήματα το ΑΤΜ. Αυτή η Τράπεζα, που όπως και οι άλλες, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα από τον ιδρώτα και το… αίμα και των ακριτών του Έβρου, τους οποίους τώρα αγνοεί επιδεικτικά και δεν δέχεται να αλλάξει την απόφαση της με καμιά παρέμβαση. 

Τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της Τράπεζας, απάντησαν στην επιστολή που έστειλαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος μεζί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ότι το ΑΤΜ θα αφαιρεθεί. Παρά τις πιέσεις που συνολικά ασκήθηκαν από βουλευτές, δήμο και φορείς, αλλά και την απόφαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταλόφου να παραχωρήσει στο εξής δωρεάν τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένο το μηχάνημα. «Δυστυχώς, δεν συγκινούνται ούτε με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου», σχολίασε απλά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, για την απάντηση που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από τη διοίκηση της Τράπεζας.