ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” ήδη διαγωνισμό για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με προκάτ κατασκευές (Έγγραφα)!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” ήδη διαγωνισμό για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με προκάτ κατασκευές (Έγγραφα)!!!

-Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για επέκταση;

-Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης γνωρίζει για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό;

Την στιγμή που ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης… περιμένει ακόμα την άφιξη του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην περιοχή, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το ΚΥΤ Φυλακίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, “τρέχει” ήδη διαγωνισμό για την επέκταση του.

Το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με συγκεκριμένα έγγραφα, ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ήδη διαγωνισμός που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας (https://www.unhcr.org/gr-tenders/entry/17553/?pagenum=1) όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία για όποιον εργολάβο ή εταιρεία θέλει να πάρει μέρος. Μάλιστα η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ενώ χθες Παρασκευή 2 του μήνα έληξε η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών, αφού προβλέπεται κατασκευή περίφραξης με συρματόπλεγμα , με 9 πόρτες που θα έχει, με κατασκευή νέων υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρολογικές.  

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον Δ.Δ. Ορεστιάδας, θέση Φυλάκιο και οι προσφορές αφορούν:

Τεχνικές εργασίες για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων
1. Εισαγωγή – Αντικείμενο Εργολαβίας
Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η προμήθεια υλικών και η κατασκευή κατάλληλων υποδομών για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων διαμονής, υπηρεσιών και υγιεινής. Ενδεικτικά θα εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες:
– Εκτέλεση χωματουργικών εργασιών (εκθαμνώσεις, εξυγίανση, επιχώσεις, συμπυκνώσεις).
– Κατασκευή περίφραξης συρματοπλέγματος
– Κατασκευή των απαραίτητων ηλεκτρολογικών, υδραυλικών και αποχετευτικών δικτύων για την εξυπηρέτηση των οικίσκων.
– Σκυροδετήσεις – κατασκευή βάσεων οικίσκων.
– Κατασκευή ειδικών κατασκευών (σκίαστρα)
– Προμήθεια υλικών (κάδοι απορριμμάτων, πυροσβεστήρες)
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον Δ.Δ. Ορεστιάδας, θέση Φυλάκιο.

Οι χωματουργικές εργασίες, περίφραξη και κατασκευή

νέων δικτύων υποδομών, δείχνουν ξεκάθαρα επέκταση 

Στον διαγωνισμό αναφέρεται ότι προβλέπεται η τοποθέτηση 6 προκατασκευασμένων οικίσκων σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη. Η παράδοση των οικίσκων θα γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία. Η ημερομηνία παράδοσης θα καθοριστεί από την πορεία των εργασιών σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Ύπατης Αρμοστείας.

Αν με βάση αυτό κάποιος ισχυρίζονταν ότι μπορεί να τοποθετηθούν σε υπάρχοντες χώρους του ΚΤΥ ή του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, έρχονται τα στοιχεία που αναφέρονται στον διαγωνισμό, να επιβεβαιώσουν ξεκάθαρα, ότι μιλάμε για επέκταση των υπαρχόντων δομών. Όπως δηλαδή εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, αφού η εργολαβία περιλαμβάνει:

  • Χωματουργικές εργασίες
  • Κατασκευή τσιμεντένιας εδαφόπλακας οπλισμένου σκυροδέματος.
  • Κατασκευή δικτύων ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Περίφραξη με συρματοπλέγματα, αφού θα πρόκειται για καινούργιο χώρο.

Δεν αναφέρεται αν έχει βρεθεί η έκταση που θα τοποθετηθούν οι προκάτ κατασκευές, αν και όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας μετά από σχετική καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Καζαλτζή, γνωρίζει πως γίνονται προτάσεις σε ιδιοκτήτες εκτάσεων δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, να πουλήσουν θα χωράφια τους στον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) για την επέκταση. Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν μάλιστα ότι ασκείται έντονο πρέσινγκ σε δυο αδέρφια που διαθέτουν εκτάσεις στην περιοχή, να τις πουλήσουν. Μάλιστα βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στο Φυλάκιο ο Θεόφιλος Αμανατίδης, μηχανικός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργό επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, που έκανε επαφές και προτάσεις σε κατοίκους του Φυλακίου. 

Στον διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας αναφέρεται ότι  το μέγιστο αποδεκτό όριο που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες είναι 20 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία της ανάθεσης (εντολή αγοράς). Θέλουν δηλαδή να τελειώνουν με διαδικασίες fast truck, ίσως για να αποφύγουν τις αντιδράσεις του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΟ

Τεχνικές εργασίες για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων

Τελικά ο μόνος… συνεπής σε όσα δηλώνει, είναι ο απαράδεκτος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, του οποίου ας θυμηθούμε τις δυο δημόσιες τοποθετήσεις. Την πρώτη στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ και ΑΝΕΔΕΙΞΕ το Evros-news.gr ξεσκεπάζοντας την μεθόδευση που ετοιμάζεται για το Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ήρθε όμως να την επιβεβαιώσει ουσιαστικά, με όσα είπε στην Βουλή απαντώντας σε σχετιές ερωτήσεις βουλευτών του Έβρου.

Οι πολίτες του Τυχερού και των γύρω χωριών, ξεσηκώθηκαν άμεσα και έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έκλεισαν καταστήματα και σχολεία, χτυπούσαν πένθιμα τις καμπάνες και πήγαν στην Αλεξανδρούπολη όπου συνάντησαν τη Ντόρα Μπακογιάννη και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας, αλλά πολύ περισσότερο, σκέψη για κατασκευή δομής λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο Προβατώνα. Στη συνέχεια έκαναν και νέα συγκέντρωση στο Τυχερό, παρουσία όλων των θεσμικών.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ορεστιάδας, απλά παρακολουθούν και οι αντιδράσεις τους περιορίζονται σε κάποιες αναρτήσεις διαμαρτυρίας στο facebook ή σε ψηφίσματα (χρειάζονται και αυτά), όπως έκανε το Συμβούλιο της Κοινότητας Φυλακίου που δημοσιεύσαμε σήμερα ή αρκούνται στις δηλώσεις διαβεβαίωσης του δημάρχου Ορεστιάδας κ.Μαυρίδη, πως είναι κάθετα αντίθετος με επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου έστω και για ένα άτομο. Την ίδια στιγμή που μετέχει ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων του Τυχερού και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί καμιά επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, έχει ενδιαφέρον τώρα που ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ότι η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” τον συγκεκριμένο διαγωνισμό,  πως θα αντιδράσει.