«Η παράξενη παρέα του Ορφέα»: Βιβλιοπρόταση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

«Η παράξενη παρέα του Ορφέα»: Βιβλιοπρόταση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ένα ξεχωριστό δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (Κυριακή 4 Οκτωβρίου), είναι το αγαπημένο παραμύθι ,«Η παράξενη παρέα του Ορφέα»,που μας περιγράφει τη συνύπαρξη  μιας  απρόβλεπτης  και παράξενης  παρέα ζώων, που  ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα.

Το έμμετρο  παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ με εξαιρετική εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

«Η Παράξενη παρέα του Ορφέα είναι μια κιβωτός, ένα ταξίδι στο παρόν. Οι ήρωες είναι ζώα, μια τεχνική των Αισώπειων ιστοριών, που θεωρείται απαραίτητο στοιχείο του μύθου. Τα ζώα μιλούν, σκέφτονται, συμπεριφέρονται και ενεργούν σαν άνθρωποι. Μια τεχνική πλέον με την οποία τα παιδιά είναι πολύ εξοικειωμένα, αφενός λόγω του όγκου των παραμυθιών που κάνουν χρήση της τεχνικής αυτής και αφετέρου λόγω του ότι τα παιδιά θεωρούν πως τα ζώα κατέχουν ορισμένες ανθρώπινες ιδιότητες… Η Παράξενη παρέα του Ορφέα είναι ένα δώρο που θα θέλαμε να κάνουμε στο μέλλον. Ένα δώρο που θα ταξιδέψει από στόμα σε στόμα, όπως ταξίδεψε και ταξιδεύει ο μύθος, ένα δώρο που θα υμνεί την αγάπη, τη φιλία, τη δύναμη της μουσικής.» (Δημήτρης Μπουζάρας, Θεματοφύλακες Περί Τεχνών).