Διδυμότειχο: Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Νικηφόρου

Διδυμότειχο: Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Νικηφόρου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τον θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρού Νικηφόρου (Αρχαγγελίδη), πραγματοποιήθηκαν χθες τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας.

Ο μακαριστός Νικηφόρος εποίμανε την ακριτική Μητρόπολη από το 1988 έως τό 2009 και άφησε τεράστιο όχι μόνο ποιμαντικό, αλλά πολύπλευρο έργο στην περιοχή. Των αποκαλυπτηρίων της προτομής του προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης προλογίζοντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο οποίος με γλαφυρότητα μίλησε για την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά του αοιδίμου Μητροπολίτου Νικηφόρου, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σήμερα η τοπική μας Εκκλησία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της και τιμά τον ευεργέτη της, αοίδιμο Μητροπολίτη Νικηφόρο, ο οποίος ακούραστα και θεοφιλώς εργάσθηκε και πολλά προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Το παρελθόν έχει μέλλον όταν τιμάς και σέβεσαι την ιστορία σου. Όταν αναγνωρίζεις τις αξίες του χθες για να δημιουργήσεις αξία στο σήμερα και το αύριο….».

Η ομιλία Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου:

? ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ: Κήρυγμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Gepostet von Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως am Sonntag, 4. Oktober 2020

Προ των αποκαλυπτηρίων εψάλη τρισάγιο επί του παρακειμένου τάφου του τιμωμένου Αρχιερέως, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών. Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Ιωάννης Βασιλάκης, ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Γεώργιος Βακλατζής, ο Δοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ορεστιάδος, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κων. Βλάχος, πρώην Δήμαρχοι, συνεργάτες και συγγενείς του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου.

Αφήστε το σχόλιό σας