Ορεστιάδα: Παρατημένη, σε άσχημη κατάσταση η περιοχή Εργατικών Σαγήνης – Οι κάτοικοι καταγγέλουν αδιαφορία του δήμου

Ορεστιάδα: Παρατημένη, σε άσχημη κατάσταση η περιοχή Εργατικών Σαγήνης – Οι κάτοικοι καταγγέλουν αδιαφορία του δήμου

-Η περιοχή μπήκε στο σχέδιο Πόλης, αλλά δεν έχει πεζοδρόμια, πάρκινγκ, παιδικές χαρές

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Σαγήνης, στην είσοδο της Ορεστιάδας και οι κάτοικοι της καταγγέλουν αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, αν και γνωρίζει όσα επικρατούν εδώ και χρόνια. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης από τον Φεβρουάριο του 2017 που επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες όσων μένουν εκεί, είχε υποσχεθεί πως θα γίνουν εργασίες που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Όπως λένε όμως, έχουμε φτάσει στον Οκτώβριο του 2020 και δεν έχει γίνει τίποτα. Στις φωτογραφίες που βλέπετε, είναι η ανατολική πλευρά των Εργατικών, που ποτέ δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του δήμου για καθαρισμό από χόρτα. “Το αναφέραμε και στον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Καθαρισμού κ.Παπαϊωάννου και στον σημερινό κ.Καραγιάννη, αλλά δεν έγινε τίποτε δυστυχώς”, λένε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr.
Μάλιστα η συγκεκριμένη περιοχή, επισημαίνουν ότι έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης. “Έκταση που προορίζεται για πεζοδρόμιο, για πάρκινγκ αυτοκινήτων, έχει καταπατηθεί από ιδιώτη εδώ και 7 χρόνια και την έχει μετατρέψει σε… κήπο. Μάλιστα είναι ενήμεροι γι’ αυτό και ο δήμαρχος και ο προηγούμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Περιστεράκης και ο νυν κ.Αρχοντίδης. Επίσης έχουμε ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ορεστιάδας κ.Ρυζιώτη και του στείλαμε και όλα τα στοιχεία. Δεν έγινε και πάλι τίποτα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ιδιώτης, συγγενής θεσμικού πολιτικού παράγοντα της περιοχής, έχει… φυτέψει  και αμπέλι, ενώ έφερε εργολάβο και… τρύπησε τον δρόμο υπογείως και πέρασε νερό για να ποτίζει αυτές τις καλλιέργειες του”, καταγγέλουν οι κάτοικοι.
Παράλληλα επισημαίνουν: “Τα γνωρίζουν όλα αυτά στον δήμο Ορεστιάδας και δεν κάνουν καμιά κίνηση. Γιατί κάποιοι συγκαλύπτουν αυτή την κατάσταση; Ας μα πει ο κύριος δήμαρχος, την έκταση αυτή που προορίζετε για πάρκινγκ των κατοίκων της περιοχής, την έχει εκμισθώσει ο δήμος; Αν ναι, να μας δείξουν πότε δημοπρατήθηκε η συγκεκριμένη έκταση και την σχετική απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της δημοπράτησης. Επίσης, ποια είναι τα έσοδα του δήμου από την καταπατημένη έκταση.  Στην περιοχή αυτή χρειαζόμαστε όσοι μένουμε χώρο πάρκινγκ, όπως θέλουμε και πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν. Τα α παιδιά περπατούν στην μέση του δρόμου, αφού δεν έχουμε πεζοδρόμια.
Επίσης, η κατάσταση στις πλατείες είναι άθλια. Ας ασχοληθούν επιτέλους με εμάς που μένουμε εδώ στα Εργατικά Σαγήνης. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ορεστιάδα δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία. Να μπουν πινακίδες με τις ονομασίες των οδών και αριθμοί, να διορθωθεί η κατάσταση με τα φρεάτια, τις πλατείες. Είμαστε στην είσοδο της πόλης και όποιος έρχεται είναι δυνατόν να συναντά αυτή την άθλια κατάσταση, ενώ θα έπρεπε να είναι η διαφήμιση της ως πρώτη εντύπωση; Εδώ βρίσκεται και το Πολύκεντρο όπου γίνονται συχνά εκδηλώσεις, αλλά η γύρω περιοχή είναι σε τραγική κατάσταση”, λέμε με αγανάκτηση.

Τέλος τονίζουν με ένταση: “Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μόνο δημοτικά τέλη που είναι ανταποδοτικά και να μην έχουμε την παραμικρή βοήθεια ή προσοχή από τον δήμο. Ολόκληρος ο οικισμός δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά, λες και δεν είμαστε τμήμα της πόλης της Ορεστιάδας. Είναι δυνατόν;”.