Σουφλί: Ποσό 530.000 ευρώ για κατασκευή, επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, εξασφάλισε ο δήμος από υπουργεία Εσωτερικών, Αθλητισμού

Σουφλί: Ποσό 530.000 ευρώ για κατασκευή, επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, εξασφάλισε ο δήμος από υπουργεία Εσωτερικών, Αθλητισμού

Με το ποσό των 530.000€ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Σουφλίου για την ένταξή του στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης έργου για την “ Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που αφορά πραγματοποίηση έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εξασφαλίστηκε χάρη στις ενέργειες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, ο οποίος είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχείς τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα ο δήμος Σουφλίου στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκινάει ευχαριστώντας τους για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη τους να διατεθούν περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ για αθλητικά έργα:

“Ως Δήμος Σουφλίου, ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαιτέρως τον Υπουργό κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον ακριτικό Δήμο μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

  • α) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα σε τρία γήπεδα 5Χ5 στους οικισμούς Σουφλίου, Δαδιάς και Αμορίου.
  • β) εγκατάσταση ελαστοσυνθετικού τάπητα, μπασκετών και διαχωριστικού φιλέ ( βόλλεϋ) σε πέντε γήπεδα μπάσκετ, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σουφλίου, στην πλατεία Μεσοχωρίου Σουφλίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τυχερού, στη λίμνη Τυχερού και στο νηπιαγωγείο Αγριάνης. Στα γήπεδα μπάσκετ της πλατείας Μεσοχωρίου Σουφλίου και της λίμνης Τυχερού, θα τοποθετηθεί και ηλεκτροφωτισμός.
  • Ακόμη θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός διπλού γηπέδου αντισφαίρισης, στη Δ.Ε. Σουφλίου, με βάση τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και διαστάσεις, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής αγώνων.

  • Τέλος, θα κατασκευαστεί ένα καινούριο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται και νέα μελέτη με σκοπό τη συντήρηση και επισκευή και των υπόλοιπων υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουφλίου.

Με τις παραπάνω δράσεις, αναπλάσεις, συντηρήσεις και καινούριες κατασκευές, στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουφλίου αποτελεί η αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής μας, με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, με ταυτόχρονη αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα.

Σκοπός όλων αυτών αποτελεί η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για όλους τους επισκέπτες”.

Ο Πουλιλιός είχε πάρει 215.000 ευρώ και έκανε

λες και υπέγραψε την… Συμφωνία του αιώνα

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί δημαρχίας Βαγγέλη Πουλιλιού, ο δήμος Σουφλίου είχε καταφέρει με το ζόρι να εξασφαλίσει ποσό 215.000 ευρώ το 2018 από το υφυπουργείο Αθλητισμού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για “Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης κλειστού γυμναστηρίου Σουφλίου” και πανηγύριζε λες και υπέγραψε την… Συμφωνία του αιώνα. Μάλιστα κατέβηκε ο ίδιος στην Αθήνα για να υπογράψει, παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών Καίσα, Γκαρά, Ρίζου και δήλωσε (χωρίς ίχνος ντροπής) ότι: «Τόσα χρόνια δήμαρχος, είναι η πρώτη φορά που υπογράφω ένα τόσο σοβαρό αθλητικό έργο για την περιοχή μου».

Παραδέχθηκε δηλαδή χωρίς να ντρέπεται, ότι ενώ ήταν επί χρόνια δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του δήμου Σουφλίου και επειδή πήρε 215 χιλιάρικα για να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα με την στέγη του κλειστού γυμναστηρίου, ότι είναι το πιο σοβαρό αθλητικό έργο στην περιοχή του. Τώρα ο Καλακίκος που εξασφάλισε με απλές τηλεφωνικές επαφές και τηλεδιασκέψεις υπερδιπλάσια χρήματα (530.000 ευρώ) κανονικά θα πρέπει να αρχίσει τα… βεγγαλικά πανηγυρίζοντας; Κι ύστερα ο… αετός (όπως αυτοχαρακτηρίζεται) Πουλιλιός, αναρωτιέται γιατί ο κόσμος τον έστειλε σπίτι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Σουφλίου: Πήραν 215.00 ευρώ για την στέγη του Κλειστού, έδωσαν δώρο μεταξωτή γραβάτα