Διδυμότειχο: Σκέφτονται για Κέντρο λαθρομεταναστών και το παρατημένο χωριό των ρομά, στο υπουργείο Μηταράκη

Διδυμότειχο: Σκέφτονται για Κέντρο λαθρομεταναστών και το παρατημένο χωριό των ρομά, στο υπουργείο Μηταράκη

Το παρατημένο χωριό-φάντασμα των ρομά στο Διδυμότειχο, που βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα στην εθνική οδό προς την Ορεστιάδα, σκέφτονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ως μια από τις εναλλακτικές λύσεις για δημιουργία Κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών. 

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτό ανέφεραν στελέχη του συγκεκριμένου υπουργείου που έχει επικεφαλής το Νότη Μηταράκη, τον οποίο παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης να έρθει και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις σκέψεις για το ΚΥΤ Φυλακίου, σε πρόσφατη επίσκεψη τους.

Συγκεκριμένα, μηχανικός που είναι ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ενώ εξακολουθεί να χειρίζεται θέματα δομών φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών, βρέθηκε πριν λίγο καιρό στην περιοχή της Ορεστιάδας. Επισκέφθηκε το Φυλάκιο και είχε επαφές και συζητήσεις με κατοίκους, των οποίων τα χωράφια είναι δίπλα στις υφιστάμενες δομές ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του χωριού, ζητώντας να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.

Όταν λοιπόν άκουσε αρνητικές απαντήσεις, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει εναλλακτικές λύσεις. “Υπάρχουν και στρατόπεδα στην περιοχή του Διδυμοτείχου και όχι μόνο, αλλά και τα παρατημένα σπίτια δεξιά στον δρόμο από το Διδυμότειχο προς την Ορεστιάδα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε”.  Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά αναφέρθηκαν προκειμένου να… ασκήσει πίεση στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που είναι δίπλα στις δομές του Φυλακίου, ώστε να συμφωνήσουν για πώληση ή ενοικίαση των χωραφιών τους. Μόνο τυχαία όμως δεν μπορεί να είναι η συγκεκριμένη αναφορά του οικισμού, που είχε κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει ρομά του Διδυμοτείχου και έχει εγκαταλειφθεί και λεηλατηθεί.

Να θυμίσουμε επ’ ευκαιρία την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr, ότι η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” διαγωνισμό για εργολάβο που θα αναλάβει την επέκταση στο Φυλάκιο των υφιστάμενων δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Μάλιστα η σχετική προθεσμία κατάθεσης προσφορών, λήγει αύριο 7 Οκτωβρίου. Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην περιοχή μας Μαργαρίτης Πετριτζίκης δήλωσε στο “Ράδιο Έβρος” ότι πρόκειται για την κατασκευή εντός του χώρου του ΚΥΤ πτέρυγας η οποία θα φιλοξενεί τα πιθανά ασυμπτωματικά κρούσματα της δομής, κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών.

Όμως οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού, δηλαδή διαμόρφωση χώρων με χωματουργικές εργασίες, αποψιλώσεις, περίφραξη, συρματόπλεγμα και νέες υποδομές, παραπέμπουν ξεκάθαρα σε επέκταση. Εξάλλου αναφέρεται πως η τοποθέτηση των προκάτ κατασκευών θα γίνει σε χώρο που θα υποδείξουν μηχανικοί της Ύπατης Αρμοστείας. Αφού είναι γνωστός ο χώρος, γιατί υπάρχει η συγκεκριμένα ασάφεια; Πάντως ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης, που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και την αύξηση έστω και κατά έναν των κρατούμενων σε αυτά, δεν έχει πάρει θέση επ’ αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Ύπατη Αρμοστεία “τρέχει” ήδη διαγωνισμό για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με προκάτ κατασκευές (Έγγραφα)!!!