ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταγγελίες κατά Εβριτών, για την στάση τους τον Μάρτιο – Καλούνται μάρτυρες απ’ τον Εισαγγελέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταγγελίες κατά Εβριτών, για την στάση τους τον Μάρτιο – Καλούνται μάρτυρες απ’ τον Εισαγγελέα

Καταγγελίες κατά των Εβριτών για την στάση τους τον περασμένο Μάρτιο, όταν βοήθησαν τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις να αποτρέψουν την μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών απ’ την Τουρκία, έχει προκαλέσει έρευνα της Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη από την Εισαγγελία Ορεστιάδας έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για τα γεγονότα που συνέβησαν στις περιοχές δίπλα στον ποταμό Έβρο και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Φερών. Η καταγγελία έγινε από εκπαιδευτικό, κάτοικο της Ορεστιάδας, με βάση όσα έγραψε δημοσιογράφος των Αθηνών, ο οποίος σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει εκείνο το χρονικό διάστημα, τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, σε αθηναϊκή ιστοσελίδα με την οποία συνεργάζεται. Σε αυτό υποστήριξε ότι βρέθηκε μπροστά σε σύλληψη λαθρομεταναστών από αγρότες της περιοχής των Φερών και μάλιστα όταν αντιλήφθηκαν και τον ίδιο, τον προπηλάκισαν, του πήραν το κινητό και τον χτύπησαν, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και με λαθρομετανάστες που είχαν “συλλάβει”.

Υπήρξε επίσης καταγγελία και μήνυση από τον κάτοικο Αθηνών Παναγιώτη Δημητρά, γνωστό για την ενασχόληση του με διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται με θέματα υποστήριξης λαθρομεταναστών και μηνύει τους πάντες (έφτασε να το κάνει μέχρι και για την “Κιβωτό του Κόσμου”). Μια από αυτές είναι και «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων», που καταγγέλει και μηνύει συχνά διάφορους, για παράνομες επαναπροωθήσεις.

Έτσι η Εισαγγελία Ορεστιάδας ξεκίνησε να καλεί για καταθέσεις διάφορους Εβρίτες, προκειμένου να αποφασιστεί στην συνέχεια αν ασκηθεί ποινική δίωξη και σε ποιους, γιατί η μήνυση είναι αόριστη. Ήδη κατέθεσαν ως μάρτυρες (και όχι κατηγορούμενοι) για την υπόθεση, ο γνωστός νομικός της Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”, των καλυβιέρηδων ψαράδων και κυνηγών στο Δέλτα του Έβρου, οι οποίοι στις κρίσιμες στιγμές… έβαλαν πλάτη και βοήθησαν στην αποτροπή εισβολής των ορδών που εξαπέλυσαν ως ασύμμετρη απειλή ο Ερντογάν και η Τουρκία, όπως άλλωστε κατήγγειλε ακόμα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατάθεση ως μάρτυρας έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος του συγκεκριμένου Συλλόγου Χρήστος Πασχαλάκης, που είναι ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μάρτυρας υπέρ της καταγγελίας που έγινε για την στάση των Εβριτών τον περασμένο Μάρτιο, κατέθεσε και γνωστός δημοσιογράφος του νομού μας, ο οποίος έχει πολλές φορές αρθρογραφήσει εναντίον των καλυβιέρηδων του Δέλτα και έχει έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση μαζί τους.

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον ποια θα είναι η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γιατί όπως συνέβη και στην περίπτωση της καταδικαστικής απόφασης του νεαρού κτηνοτρόφου απ’ τις Φέρες με φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για την συμπλοκή με τους παράνομα εισελθόντες στο ελληνικό έδαφος Τούρκους, κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι οι Εβρίτες αντιστάθηκαν και βοήθησαν αστυνομία και στρατό να αποτρέψουν παραβίαση των συνόρων της χώρας μας.