Δωρεά ψυχής 353 φακών στους Συνοριοφύλακες του Έβρου, από Πόντιο ομογενή μας

Δωρεά ψυχής 353 φακών στους Συνοριοφύλακες του Έβρου, από Πόντιο ομογενή μας

Μια δωρεά ψυχής και αγάπης προς την πατρίδα, υλοποιήθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη, με 353 φακούς, αριθμό που θυμίζει τα 353.000  θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους, από έναν Πόντιο ομογενή μας που ζει στην Αυστραλία. 

Οι φακοί, πολύτιμοι για το έργο των Συνοριοφυλάκων μας που επιτηρούν αποτρεπτικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα, προέρχονται από τον Πόντιος στην καταγωγή Ονούφριο Γοροζίδη και παραδόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος είναι Συνοριοφύλακας στο επάγγελμα και με αυτόν ήρθε σε επαφή ο κ.Γοροζίδης πριν από καιρό για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προσφοράς.

Παρόντες στην παράδοση-παραλαβή, ήταν ο κ.Δαστερίδης ως εκπρόσωπος του δωρητή συμπατριώτη μας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς με μέλη του Δ.Σ και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας.

Όπως έγινε γνωστό,  την περίοδο των γεγονότων του Μαρτίου, όταν ο κ.Γιαλαμάς κλήθηκε να μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ομογένειας στην Αυστραλία, ενημερώθηκε ο Ονούφριος Γοροζίδης και μαζί με την Ένωση Ποντίων της Αυστραλίας ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να στηρίξουν το έργο των συνοριακών φρουρών του Έβρου. Γι’ αυτό σχεδιάζεται στο μέλλον όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού, να τιμηθούν ο δωρητής και οι Πόντιοι από την Αυστραλία,  όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου τονίζει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Έλληνα ομογενή από την μακρινή Αυστραλια, τον κ.Ονούφριο Γοροζίδη, ” έναν μεγάλο Έλληνα και μεγάλο πατριώτη”, καθώς προχώρησε στην δωρεά 353 φακών στους συνοριοφύλακες, ένας συμβολικός αριθμός που παραπέμπει στον αριθμό των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ.Ηλία Δαστερίδη για την καθοριστική του συμβολή στην ολοκλήρωση της δωρεάς.
Με τέτοιες σπουδαίες ενέργειες αποδεικνύεται εμπράκτως το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης των συναδέλφων της πρώτης γραμμής φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης”.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Δαστερίδης επεσήμανε: “Ο Ονούφριος Γοροζίδης ήθελε να προσφέρει και αυτός μια βοήθεια στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι Συνοριοφύλακες στην πρώτη γραμμή  για να αποκρούσουν αυτή την απειλή, που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο. Το αποτέλεσμα ήταν να καρπωθούμε οι συνοριοφύλακες, αυτή την δωρεά 353 φακούς στον αριθμό, ο οποίος είναι συμβολικός αριθμός με τον αριθμό 353.000 θανάτων  που σηματοδοτεί  την γενοκτονία των Ποντίων”.