Απάντηση Ιντζεπελίδου σε Λαμπάκη: Αλήθειες και ψέματα για τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης

Απάντηση Ιντζεπελίδου σε Λαμπάκη: Αλήθειες και ψέματα για τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης

Με ανακοίνωση της, η Αντιδήμαρχος ΤραΪανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ελένη Ιντζεπελίδου, απάντησε στον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και έμμεσα και στον προκάτοχο της Γιάννη Φαλέκα, για όσα την κατηγόρησαν τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις τους.

Η κ.Ιντζεπελίδου ανέφερε συγκεκριμένα γεγονότα για τις αλήθειες και τα ψέματα στα θέματα των τηλεθερμάνσεων Φερών και Τραϊανούπολης, επισημαίνοντας ότι:

“Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Λαμπάκης με κατηγόρησε ότι έχουμε κλειδωμένες τις τηλεθερμάνσεις των Φερών και της Τραϊανούπολης. Αναφέρθηκε δε ονομαστικά στο πρόσωπό μου, λέγοντας ότι δεν έχω γνώση, ότι δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι τηλεθέρμανση και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προσπάθησε να μου προσάψει ότι είμαι αρνητική στο έργο αυτό.

Ενημερώνω λοιπόν τον ίδιο, τους περί αυτόν αλλά κυρίως τους συνδημότες μου, ότι κλειδωμένα στα προσωπικά του συρτάρια τα έχει ο πρώην αντιδήμαρχός του κ. Ιωάννης Φαλέκας, ο οποίος εμμονικά αρνείται από την πρώτη στιγμή να μου παραδώσει την Αντιδημαρχία Ενέργειας, θίγοντας άμεσα
τα συμφέροντα των δημοτών.

Όλα όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα τα αναζήτησα από τις εταιρείες που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο Δήμος μας, από υπαλλήλους του Δήμου και από το διαδίκτυο. Αφιέρωσα άπειρες ώρες για να τα μελετήσω όπως ήταν υποχρέωσή μου.

Η τακτική του κ. Φαλέκα είναι προφανής και έγινε μεθοδευμένα για να χάσουμε προθεσμίες που έτρεχαν ώστε να αποτύχουμε παταγωδώς.
Δυστυχώς, για αυτούς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα έργα με επιτυχία και είτε να τα ολοκληρώσουμε είτε να τα συντονίσουμε σωστά ακόμη και να τροποποιήσουμε κάποια προς όφελος των δημοτών.

Ουδέποτε ανέφερα ότι θέλω να ανταλλάξω το έργο τηλεθέρμανσης Φερών είτε με παιδικές χαρές είτε με γυμναστήριο όπως αυτοί ισχυρίζονται. Τους προκαλώ να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους όπου να αποδεικνύεται ότι έχω δηλώσει κάτι τέτοιο, διαφορετικά απλά να σωπάσουν.

Ας απαντήσουν στους κατοίκους των Φερών γιατί δεν προχώρησαν τις μελέτες της τηλεθέρμανσης Φερών από το 2016 που είχαν στα χέρια τους την μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας έως τον Αύγουστο του 2019 που παρέδωσαν τη διοίκηση του Δήμου εφόσον το θεωρούσαν μεγάλο έργο και
πρωτοποριακό; Αν στους ετήσιους προϋπολογισμούς τους, διέθεταν 100.000€ για κάθε χρόνο, θα είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες αυτού του μεγάλου έργου.
Είχαν στη διάθεση τους 3 ολόκληρα χρόνια και γνώριζαν ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα έμπαινε σε λειτουργία ο αγωγός του ΤΑΡ και δεν έκαναν καμία ενέργεια παρά μόνο στην εκπνοή της θητείας τους που όμως δεν είχε θετική έκβαση !!!

Αν υπήρχε έστω και μία μικρή ωρίμανση των μελετών τώρα θα μιλούσαμε για χρηματοδότηση του έργου!!!

Όσον αφορά το έργο αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου, υλοποιείται ήδη χωρίς καμία καθυστέρηση τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Καταφέραμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα παρά το γεγονός ότι έπρεπε να συμμορφωθούμε σε υποχρεώσεις του Δήμου που απέρρεαν από το Γεωθερμικό Συμβόλαιο, που σκοπίμως αμελήθηκαν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και ήταν προαπαιτούμενες για να ξεκινήσει ο ανάδοχος.

Δεν θα ανεχθώ καμία άλλη προσβλητική αναφορά προς το πρόσωπό μου. Δεν χρειάζομαι υποκριτικές συμβουλές και δεν περιμένω τη δική τους αναγνώριση για να κάνω επιμελώς τη δουλειά μου. Πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος που παρέδωσαν τη διοίκηση του Δήμου. Τους συστήνω να εξοικειωθούν με την πραγματικότητα και να απολαύσουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης, διότι οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τα φουσκωμένα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που τους τροφοδοτούσαν τόσα χρόνια.

Τέλος, πεποίθησή μου είναι ότι πολιτικοί που δεν μπορούν να διαχειριστούν την ήττα τους σωστά , δεν μπορούν και να διοικήσουν”.

Ελένη Ιντζεπελίδου

Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης