Αυτά βρέθηκαν σε γνωστό πέρασμα λαθρομεταναστών, δίπλα στην χθεσινή πυρκαγιά της Καβησού Φερών

Αυτά βρέθηκαν σε γνωστό πέρασμα λαθρομεταναστών, δίπλα στην χθεσινή πυρκαγιά της Καβησού Φερών

Πεταμένα σακίδια και άλλα αντικείμενα λαθρομεταναστών, αλλά και φωτιά που φαινόταν να είναι πρόσφατη και την οποία είτε άναψαν κάποιοι για να ζεσταθούν ή και να μαγειρέψουν, γιατί υπήρχαν και άδεια κουτιά από μπύρες, βρέθηκαν πολύ κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε άλλη μια πυρκαγιά στο χωριό Καβησός Φερών. 

Το συγκεκριμένο μέρος είναι γνωστό όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στις Αρχές, ως ένα από τα περάσματα των λαθρομεταναστών. Πολίτες που έτρεξαν χθες να βοηθήσουν στον έλεγχο και το σβήσιμο της φωτιάς, βρήκαν τόσο την φωτιά με τα άδεια κουτιά μπύρας όσο και τα παρατημένα σακίδια και άλλα… υπάρχοντα των περαστικών λαθρομεταναστών. Τα φωτογράφησαν μάλιστα και τα έδειξαν και στους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η άμεση επέμβαση των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να ελέγξουν γρήγορα την φωτιά και αυτή να μην επεκταθεί στο δάσος.

Πάντως τόσο οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας, είναι έντονα προβληματισμένοι όχι μόνο από τις πολλές φωτιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νομό Έβρου, αλλά και από το γεγονός ότι ξεκίνησαν κάποιες από αυτές στην περιοχή της Καβησού. Κι αυτό θεωρούν ξεκάθαρα πως μόνο τυχαίο δεν είναι. Γι’ αυτό και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, που δεν αφορούν μόνο την συχνή παρουσία λαθρομεταναστών, μια και όπως τονίσαμε αποτελούν τα σημεία αυτά γνωστό πέρασμα τους, αλλά και κάθε άλλη πιθανότητα.