Ορεστιάδα: Υγειονομικό υλικό προστασίας απ’ τον κορονοϊό, παρέδωσε στους Συνοριοφύλακες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης

Ορεστιάδα: Υγειονομικό υλικό προστασίας απ’ τον κορονοϊό, παρέδωσε στους Συνοριοφύλακες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης

Επίσκεψη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που βρίσκεται στο χωριό Χειμώνιο, πραγματοποίησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ.Βενετίδης παρέδωσε εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ υγειονομικό υλικό προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α) των  αστυνομικών από τον κορονοϊό. Άλλωστε στο συγκεκριμένο Τμήμα υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού τόσο σε αυτούς όσο και σε εισερχόμενους λαθρομετανάστες.


Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας άκουσε τους προβληματισμούς των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή και έχουν άποψη για τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφού έρχονται σε επαφή καθημερινά με τους παράνομα εισερχόμενους στην Ελλάδα.

Όπως τους είπε: “Προσπάθεια μας είναι να προφυλάξουμε τους φύλακες και φύλακες των συνόρων μας. Για μένα είναι ευχάριστη έκπληξη που βλέπω και τους νέους Συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα και με τον ζήλο και την φρεσκάδα τους θα ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια μας”. Ο κ.Βενετίδης δεν έκρυψε μάλιστα και την συγκίνηση και χαρά του για τους παλιούς μαθητές του στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας όπου είναι καθηγητής, οι οποίοι έκαναν την σημαντική επιλογή να ακολουθήσουν το δρόμο της ένταξης στους Συνοριοφύλακες.