Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Γ’ εθνική η Α.Ε.Διδυμοτείχου, 3-0 εκτός έδρας τη Δόξα Σιδηροχωρίου

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Γ’ εθνική η Α.Ε.Διδυμοτείχου, 3-0 εκτός έδρας τη Δόξα Σιδηροχωρίου

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έκανε χθες η Α.Ε.Διδυμοτείχου, αφού επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Σιδηροχωρίου με 3-0.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο των Σαπών και η επικράτηση των πρωταθλητών Έβρου ήταν σχετικά εύκολη κατά την επιστροφή τους στην Γ’ Εθνική, ξεκινώντας με το δεξί το νέο πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής ο στράικερ της Α.Ε.Δ Γιαννόπουλος που πέτυχε δύο γκολ. Άνοιξε το σκορ στο 18′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το 2-0 έκανε στο 74′ ο Παπούδης και ο Γιαννόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 79′ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, τελειώνοντας και τις ελπίδες της Δόξας για οποιαδήποτε ανατροπή.

Η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως επηρεασμένη από το γεγονός πως αγωνιζόταν μακριά από την έδρα της και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας έψαχναν τα πατήματα τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Διδυμοτείχου που απείλησε στο 12′ με τον Γιαννόπουλο και στο 19′ κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου. Η ΑΕΔ με την ψυχολογία υπέρ της απείλησε εκ νέου χάνοντας ευκαιρίες με τον Σαραντίδη αλλά η Δόξα έβγαλε αντίδραση και στο 34′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η μπάλα μετά από σουτ του Κρουσώνη κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δουλούδη.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με την ΑΕΔ να απειλεί εκ νέου με το σουτ του Σαραντίδη να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσομπανόπουλου, ενώ ίδια ακριβώς κατάληξη είχε η κεφαλιά του Βάσκου λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα απείλησε με την κεφαλιά του Κεφαλούκου στο 61′ αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δουλούδη. Η Δόξα ανέβηκε, πίεσε και άφησε χώρους με αποτέλεσμα η ΑΕΔ να το εκμεταλλευτεί και τελικά να διευρύνει τον δείκτη του σκορ στο 74′ με τον Παπούδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Πριν ακόμα συνειδητοποιήσουν οι παίχτες της Δόξας το τι έγινε ο Γιαννόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Τσομπανόπουλου στο σουτ του Παπούδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαπουτζής με βοηθούς τους Κηλικιώτη και Σαββόγλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Δουλούδης, Καραγιάννης (72′ Αλεξακίδης), Παντελίδης (85′ Καρασμανάκης), Θάνος, Γκιντίδης, Κούπας (78′ Ιντζές), Γκασίδης, Βαρσαμίδης, Παπούδης, Σαραντίδης, Γιαννόπουλος (85′ Τοροσιάν).

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Καρασιούνας (46′ Κονόμι), Παπαδόπουλος, Αστρεινίδης, Κωσταρέλης (67′ Αθανασιάδης), Κεφαλούκος, Νάνος (75′ Κρικέλας), Βάσκος, Κρασώνης, Σιχλοιμίρης (67′ Δραγανίδης).

Με ανακοίνωση της, η Α.ΕΝ.Διδυμοτείχου ευχαριστεί την διοίκηση της Δόξας Νέου Σιδηροχωριου για την άψογη φιλοξενία και υπόσχεται να την ανταποδώσει στον δεύτερο γύρο.

Πηγή: thrakisports.gr