Την ώρα που διαφημίζουν αποτρεπτικούς… συναγερμούς, ανακοινώνουν συλλήψεις 21 διακινητών και 64 λαθρομεταναστών!!!

Την ώρα που διαφημίζουν αποτρεπτικούς… συναγερμούς, ανακοινώνουν συλλήψεις 21 διακινητών και 64 λαθρομεταναστών!!!

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία… διαφημίζει μέσω αθηναϊκών καναλιών αποτρεπτικά ηχοβολιστικά συστήματα για τους λαθρομετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, την ίδια ακριβώς στιγμή ανακοινώνουν επίσημα συλλήψεις δεκάδων διακινητών και αλλοδαπών.

Μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκαν ως υπερόπλα που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο και της αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών. Αυτός ο εξοπλισμός είναι “ο συναγερμός… αυτοκινήτου από την κόλαση» και τα «ηλεκτρονικά μάτια» όπως τα ονόμασαν και παρουσιάστηκαν ότι τίθενται στην διάθεση της αστυνομίας, με στόχο να ενισχύσουν σημαντικά τη θωράκιση του Έβρου.

Μάλιστα εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου καναλιού και ο… ακριβοθώρητος για τους ντόπιους δημοσιογράφους Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, για να… εκθειάσει τα συγκεκριμένα συστήματα. Τα οποία όπως είδαμε, είναι κάποιες… σειρήνες που θα σφυρίζουν και έτσι θα φοβούνται όσοι θέλουν να μπουν παράνομα στον Έβρο. Οι Αφγανοί, Πακιστανοί. Μαρονικοί και άλλοι δηλαδή, που έχουν ζήσει πολέμους και βόμβες ή σφαίρες να σφυρίζουν γύρω τους, θα φοβηθούν τις… σειρήνες.

Την στιγμή μάλιστα που λένε όλα αυτά, τις τρεις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία με επίσημες ανακοινώσεις της παρουσίασε συλλήψεις 21 διακινητών, από τους οποίους μάλιστα οι 18 είναι Έλληνες και 64 λαθρομεταναστών σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα. Άρα, ούτε οι συναγερμοί με τις σειρήνες μπορεί να είναι αποτρεπτικοί, αν δεν ληφθούν άλλα, πιο σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα.

Ο κ.Συριτούδης, αντί να ενοχλείται και να κάνει παρατηρήσεις στους υφισταμένους του να μην μιλούν στους δημοσιογράφους, αλλά μόνο όταν… εκθειάζουν ενέργειες της αστυνομίας, ας φροντίσει πρώτα οι νέοι Συνοριοφύλακες να μεταφέρονται για εκπαίδευση όχι με στρατιωτικά STAYER περασμένων δεκαετιών, δηλαδή σε υποφερτές συνθήκες. Κι επίσης, αντί να στέλνει δυνάμεις των ΜΑΤ να βρουν μέσα στα βουνά του ορεινού όγκου Σουφλίου τους λαθρομετανάστες που τρομοκρατούν τους κατοίκους κλέβοντας και ανάβοντας φωτιές στα δάση για να μαγειρέψουν, να γίνει καλύτερη οργάνωση της επιτήρησης των συνόρων. Γιατί ο κόσμος στα χωριά βλέπει να κυκλοφορούν συνέχεια και ανενόχλητοι δεκάδες λαθρομετανάστες, κυρίως στον βόρειο και κεντρικό Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 10 Έλληνες και δυο αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν προχθές

Όσο για τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα, που στο ίδιο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ είπε πως αν είχαν τα ηχοβολιστικά αυτά συστήματα τον Μάρτιο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, τότε που χιλιάδες λαθρομετανάστες εφορμούσαν για να εισβάλλουν παράνομα στην χώρα μας, δεν ήταν ικανοί να τους σταματήσουν κάποιοι… συναγερμοί αυτοκινήτου, έστω και αν οι σειρήνες που διαφημίζονται έχουν μεγαλύτερη ένταση.  Θα πρέπει να ζητήσει, όπως το έχει κάνει πολλές φορές, καλύτερο και περισσότερο υλικοτεχικό εξοπλισμό για τον ίδιο και τους συναδέρφους του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*