Ακυρώθηκε ο 1ος αγώνας Ιστιοπλοΐας “470 Hellenic Masters Cup 2020” του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με επέμβαση Λιμεναρχείου

Ακυρώθηκε ο 1ος αγώνας Ιστιοπλοΐας “470 Hellenic Masters Cup 2020” του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με επέμβαση Λιμεναρχείου

Άδοξα έληξε η προσπάθεια του νεοσύστατου τμήματος Ιστιοπλοίας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να διοργανώσε τον 1ο αγώνα με την ονομασία “470 Hellenic Masters Cup 2020”, αφού υπήρξε επέμβαση του Λιμεναρχείου και αναγκάστηκαν με τον μετατρέψουν τελικά σε… προπονητικό camp.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μας συνέβη, γιατί το τμήμα Ιστιοπλοίας του ιστορικού αθλητικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ειδική αθλητική αναγνώριση για την Ιστιοπλοία, όπως επίσης δεν είχαν εξασφαλίσει οι άνθρωποι του, ο υπεύθυνος Βασίλης Γιαγλής και οι άλλοι διοικούντες, άδεια για τους συγκεκριμένους. Έτσι υπήρξε επέμβαση του Λιμεναρχείου της Αλεξανδρούπολης και ακυρώθηκε ο αγώνας  που ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει ο Εθνικός ΜΓΣ στην Αλεξανδρούπολη 25 με 27 Σεπτεμβρίου αρχικά. Μάλιστα εκτός της αφίσας είχε εξασφαλίσει και χορηγούς και είχε δημοσιοποιήσει όλο το πρόγραμμα.

Τελικά οι συγκεκριμένοι αγώνες ακυρώθηκαν και ο λόγος σίγουρα  δεν ήταν οι ισχυροί άνεμοι που επικαλέστηκαν οι διοικούντες του Εθνικού για την μετάθεση των αγώνων από τις 25-27 /9 που είχαν αρχικά ορισθεί, μια και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.

Ήταν η αδυναμία να εκδώσουν άδεια αγώνων από το τοπικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης. γιατί όπως είπαμε το τμήμα Ιστιοπλοΐας δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του την έγκριση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Αθλητική αναγνώριση από την ΓΓ Αθλητισμού που απαιτείται . Μάλιστα λόγω κορονοϊού απαιτείται και συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τους αγώνες που διεξάγουν τα εγγεγραμμένα σωματεία . Αυτός ήταν ο λόγος μετατροπής τελικά του αγώνα σε προπονητικό camp, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Θα πρέπει λοιπό οι διοικούντες να εξασφαλίσουν πρώτα την σύννομη και ασφαλή λειτουργία του τμήματος Ιστιοπλοΐας, προκειμένου στο μέλλον να διεκδικήσουν σημαντικές και μεγάλες διοργανώσεις, όπως το 470 Hellenic Master Cup που όπως αποδείχθηκε πολύ πρόχειρα ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν.

Να τονίσουμε  ότι το νεοσύστατο τμήμα του Εθνικού ΜΓΣ έχει σήμερα στην διάθεση του  κυρίως σκάφη τύπου 470 ιδιωτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να βρουν δωρεάν χώρο φιλοξενίας για τα σκάφη τους, κάτω από το φιλόξενο τμήμα ιστιοπλοΐας του Εθνικού.