Σουφλί: Επαναδημοπρατείται το ξενοδοχείο “ΘΡΑΣΣΑ” στη λίμνη Τυχερού απ’ τον δήμο – Οι όροι

Σουφλί: Επαναδημοπρατείται το ξενοδοχείο “ΘΡΑΣΣΑ” στη λίμνη Τυχερού απ’ τον δήμο – Οι όροι

-Εκκίνηση από τα 190 ευρώ τον μήνα για τον οικοτουριστικό ξενώνα Τυχερού

Επαναδημοπρατείται από τον δήμο Σουφλίου το γνωστό οικοτουριστικό ξενοδοχείο “ΘΡΑΣΣΑ” που βρίσκεται στην λίμνη Τυχερού, αφού επαναδιατυπώθηκε ένας όρος που υπήρχε την πρώτη φορά και μετά τις δυο άγονες δημοπρασίες τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 που προέβλεπε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προϋπηρεσία σε ξενοδοχειακά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένου και των ιδιοκτητών ή εργαζομένων ενοικιαζόμενων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία του δημοτικού ακινήτου, με έγγραφη πρόταση όπου θα αναφέρονται συγκεκριμένα, δεν είναι απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή στη δημοπρασία, αλλά προαιρετικός όρος, όμως προηγείται κάποιος με προϋπηρεσία σε ξενοδοχειακά καταλύματα. Γιατί αυτός ο όρος ήταν αποτρεπτικός στην πρώτη διαδικασία για κάποιους ενδιαφερόμενους.

Με βάση λοιπόν τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σουφλίου και τα έγγραφα που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η πρώτη δημοπρασία θα γίνει την άλλη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και η επαναληπτική αν είναι και αυτή άγονη, στις 30 του μήνα. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Εκτίθεται σε φανερή πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΥΧΕΡΟΥ Δήμου Σουφλίου» που βρίσκεται στο Τυχερό, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την ημερομηνία έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας , την έκδοση άδειας λειτουργίας του ξενώνα και την υπογραφή του συμφωνητικού, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης το ποσό των 190,00 ευρώ (2.280,00
ευρώ το χρόνο).
Επί του ποσοστού αυτού θα πλειοδοτήσουν οι διαγωνιζόμενοι σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό και οι επόμενες προσφορές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 10,00 ευρώ ανώτερες της προηγούμενης.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την 23η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2020, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 10:00 έως 11:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.


Η δημοπρασία θα επαναληφθεί εφόσον προβεί άγονη στον ίδιο τόπο, την 30 η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2020 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 10:00 έως 11:00, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Το μίσθιο θα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων Γ’ κατηγορίας.
Η δυναμικότητα της μονάδος είναι 12 δωμάτια των δύο κλινών, τρεις σουίτες των τριών κλινών και μία σουίτα των τεσσάρων κλινών. Σύνολο 37 κλίνες.
Η μονάδα διαθέτει μπαρ για την εξυπηρέτηση των πελατών και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους όπως ο νόμος ορίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Οι όροι δημοπράτησης ξενώνα ΘΡΑΣΣΑ