Αλεξανδρούπολη: Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ερευνά κεντρικά τις διανομές 5.500 τόνων φρούτων του Πολυκοινωνικού!!!

Αλεξανδρούπολη: Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ερευνά κεντρικά τις διανομές 5.500 τόνων φρούτων του Πολυκοινωνικού!!!

-Από το 2016 ζητούνταν αναλυτικά στοιχεία, αλλά το Πολυκοινωνικό του δήμου δεν τα έστελνε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

-Πάνω από 90 διανομές και 5 χιλιάδες τόνοι προιόντων εξετάζονται

Δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το δήμο Αλεξανδρούπολης, εξετάζει σε κεντρικό επίπεδο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Αφορούν η πρώτη, που θεωρείται και η πιο σοβαρή, τις διανομές 5.500 τόνων φρούτων και γενικότερα τροφίμων, τα προηγούμενα χρόνια από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης και για τις οποίες δεν έχουν σταλεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του συγκεκριμένου υπουργείου, εδώ και 4 χρόνια τα απαραίτητα παραστατικά που ακριβώς διατέθηκαν όλες αυτές οι τεράστιες ποσότητες. Η δεύτερη περίπτωση, είναι η γνωστή υπόθεση με την “μαύρη τρύπα” των 400.000 ευρώ στον ΤΟΕΒ των Φερών, για την οποία η διοίκηση του αρμόδιου οργανισμού “ξύπνησε” όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν “εξαφανιστεί” και έθεσε τον αρμόδιο υπάλληλο σε διαθεσιμότητα. Εκτός από αυτόν πάντως, θα αναζητηθούν και αν υπάρχουν ευθύνες για παραλείψεις ή πλημμελή έλεγχο, της υπό τον κ.Παντελίδη διοίκησης του ΤΟΕΒ αλλά και του πρώην Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκου Γκότση που υπέγραφε ως αρμόδιος τα σχετικά έγγραφ
Όπως πάντως επισημάναμε, η πιο… περίπλοκη, “περίεργη” και πολύ σοβαρή υπόθεση, θεωρείται η πρώτη, μια και αφορά περισσότερους από 5.000 τόνους φρούτων, ακτινιδίων, ροδάκινων και άλλων, για τα οποία το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης, θα έπρεπε τα τελευταία 4 χρόνια να έχει στείλει στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Καβάλα, αναλυτικές καταστάσεις για το τους δικαιούχους στους οποίους διατέθηκαν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν και ο αρμόδιος διευθυντής του ελέγχου αυτού, από το 2016 έχει στείλει έγγραφα και μάλιστα βλέποντας να μην παίρνει επαρκείς απαντήσεις… απειλούσε με… καταλογισμό των συγκεκριμένων διανομών το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Όμως η προηγούμενη διοίκηση του Πολυκοινωνικού, με Προέδρους τον Αντώνη Βαμβακερό και τον Χρήστο Γερακόπουλο επί δημοτικής Αρχής του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και ο Νίκος Ραπτόπουλος ως Πρόεδρος επί δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, είτε δεν έστειλαν τα έγγραφα που προβλέπονται και ζητούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή όσα στάλθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκή. Ο κ.Ραπτόπουλος μάλιστα, δεν ενημέρωσε τον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη στο διάστημα που βρισκόταν επικεφαλής της συγκεκριμένης σημαντικής δομής του δήμου.
Επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για 5.500 τόνους  και πάνω από 90 συνολικά διανομές φρούτων, για τους οποίους οι μοναδικές απαντήσεις που δόθηκαν και απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες και μη αποδεκτές, ήταν κάποιες γενικόλογες που ανέφεραν ότι δόθηκαν ποσότητες στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και σε ορισμένα σχολεία να τα μοιράσουν.  Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και στην περίπτωση των πάνω από 80 τόνων ακτινιδίων, οι απαντήσεις που στάλθηκαν αφορούν λιγότερους από 30 τόνους και αναζητούνται οι υπόλοιποι 50. Που διατέθηκαν και σε ποιους και γιατί έχουν “εξαφανιστεί” πάνω από 50 τόνοι, όσον αφορά τα παραστατικά διανομής.
Η ανυπαρξία παραστατικών και η καθαίρεση
της Προϊσταμένης Χρυσής Γιαννάκου
Πόσο σοβαρό είναι το θέμα αυτό, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επειδή υπήρξαν καταγγελίες για το ζήτημα μέχρι το γραφείο του υπουργού Μάκη Βορίδη, δόθηκε εντολή να ελεγχθεί διεξοδικά τι έχει γίνει ακριβώς στην περίπτωση αυτή και αν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου έκαναν σωστά την δουλειά τους. Γιατί δηλαδή περίμεναν από το 2016 και ενώ δεν έπαιρναν επαρκείς απαντήσεις, μέχρι και φέτος συνέχισαν απλά να ζητούν στοιχεία, χωρίς να προχωρήσουν στις απαραίτητες διοικητικές και όχι μόνο ενέργειες.
Πέρα από τους πρώην Προέδρους του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης που αναφέραμε, προφανώς θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις και η προηγούμενη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, η κ.Χρυσή Γιαννάκου, η οποία υπηρεσιακά χειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Τόσο όσον αφορά τις διανομές των 5.500 τόνων φρούτων, όσο και τις εξηγήσεις και τα έγγραφα που τις αποδείκνυαν και δεν στάλθηκαν αστους ελεγκτές του υπουργείου.
Να θυμίσουμε ότι η σημερινή πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, καθαίρεσε την κ.Γιαννάκου  από τη θέση της, αυτή προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και σε πρώτη φάση δικαιώθηκε διότι δεν ήταν αιτιολογημένη η απομάκρυνση της, αλλά αμέσως μετά η κ. Ποϊραζίδου την καθαίρεσε και πάλι. Στο αναλυτικό σκεπτικό μάλιστα στην Χρυσή Γιαννάκου καταλογίζεται σύμφωνα με το επίσημη έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι:
Παρά την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό  λειτουργίας του Πολυκοινωνικού και το νόμο υποχρέωση της, η κυρία Γιαννάκου δεν προέβη στην με ορθό τρόπο δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων για το έτος 2016, όπως ίδια ομολόγησε και αναφέρει με δικό της έγγραφο. Στην συγκεκριμένη διανομή δεν τηρήθηκαν  ενυπόγραφες καταστάσεις ωφελουμένων και μάλιστα για το θέμα αυτό έχουν σταλεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που ελέγχουν την υλοποίηση των προγραμμάτων, προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Χωρίς όμως να απαντηθούν τα προηγούμενα χρόνια, όλα αυτά τα πολλαπλά έγγραφα για εξηγήσεις και προσκόμιση καταστάσεων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Καθαίρεση Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Πολυκοινωνικού Χ.Γιαννάκου, για σοβαρά παραπτώματα – Όλη η απόφαση (έγγραφα)

Όπως γίνεται αντιληπτό, μιλάμε για  ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά ποσότητες διανομής φρούτων από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες είναι χιλιάδες τόνοι και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά. Από την στιγμή μάλιστα που ασχολήθηκε σε κεντρικό επίπεδο το γραφείο του ίδιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, θα εξεταστούν οι πιθανές ευθύνες τόσο των πρώην Προέδρων Βαμβακερού, Γερακόπουκου, Ραπτόπουλου, όσο και της Προϊσταμένης όλα αυτά τα χρόνια Χρυσής Γιαννάκου.

Ένα σχόλιο

  1. καλο φαγοποτι κανανε, εεερε ….Προκρουστης – που χρειαζεται
    αυτά μα τα έλεγες κ. Πιτιακουδη, γνωρίζεις και άλλα;
    γιατι καθυστερει ο ελεγχος;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*