Έβρος: Διέσωσαν 14 Τούρκους αντικαθεστωτικούς οι ελληνικές αρχές

Έβρος: Διέσωσαν 14 Τούρκους αντικαθεστωτικούς οι ελληνικές αρχές

Παγιδευμένοι σε μια νησίδα στο Δέλτα του Έβρου βρίσκονταν για περίπου 12 ώρες δεκατέσσερις Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, που διασώθηκαν από την ελληνική συνοριοφυλακή το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ομάδα των Τούρκων αντικαθεστωτικών ανάμεσά τους και τέσσερα μικρά παιδιά ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για να διασχίσουν τα σύνορα καθοδηγούμενοι από διακινητές.

Οι δουλέμποροι τους εγκατάλειψαν μόλις βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Η ομάδα των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε να προχωρά μέσα στο ελληνικό έδαφος, ωστόσο η συγκεκριμένη περιοχή είναι πάρα πολύ δύσβατη αφού εκεί υπάρχουν αρκετές διακλαδώσεις του ποταμού.

Euronews

Το σημείο στο οποίο είχαν παγιδευτεί οι 14 Τούρκοι

Οι οικογένειες των Τούρκων αντικαθεστωτικών είχαν κολλήσει στη λάσπη σε μια νησίδα του ποταμού και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Παράλληλα, κάποιοι από αυτούς είχαν αρχίσει να εμφανίζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Επικοινώνησαν με συγγενείς τους που ήδη έχουν λάβει άσυλο στην Ελλάδα και εκείνοι μέσω δικηγόρου ενημέρωσαν για την κατάσταση το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση των 14 Τούρκων.

Σύμφωνα με την αρμόδια αστυνομική διεύθυνηση, με την οποία επικοινώνησε το euronews, oι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή πλωτού μέσου προκειμένου να απομακρυνθούν και να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Euronews
Ένα από τα παιδιά της ομάδας των Τούρκων αντικαθεστωτικών που παγιδεύτηκαν στη δύσβατη περιοχή στο Δέλτα του Έβρου

Αυξάνονται οι αφίξεις Τούρκων αντικαθεστωτικών

Το τελευταίο διάστημα οι ροές Τούρκων αντικαθεστωτικών προς την Ελλάδα αυξάνονται. Επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα τόσο μέσω Έβρου, όσο και μέσω των νησιών του Αιγαίου.

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι εις βάρος τους δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά τις διώξεις που εξαπέλυσαν οι τουρκικές αρχές στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 τελεσιδικούν.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς, δικαστές, δικηγόρους και άλλους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι συνδέονται από τις τουρκικές αρχές με το κίνημα του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Πηγή: euronews.gr