Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες ημίγυμνοι περιμένουν την αστυνομία στον κόμβο Δικαίων να τους συλλάβει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες ημίγυμνοι περιμένουν την αστυνομία στον κόμβο Δικαίων να τους συλλάβει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα φαινόμενο που είναι σχεδόν καθημερινό για τους κατοίκους του Έβρου, είχαμε σήμερα στον κόμβο Δικαίων, στο Τρίγωνο Ορεστιάδας.

Αρκετοί λαθρομετανάστες, ημίγυμνοι όπως βλέπετε και στο BINTEO του Κώστα Θεοχαρίδη, αφού πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, περιμένουν την αστυνομία για να τους συλλάβει. Όλοι τους είναι νεαρής ηλικίας άνδρες και φυσικά δεν πρόκειται για πρόσφυγες. Όσο για τα ρούχα τους, αν και υπάρχουν κάποιες φορές οι Βούλγαροι που τους πιάνουν και τους τα παίρνουν, τις περισσότερες οι ίδιοι ξεγυμνώνονται και δεν έχουν μαζί τους ούτε έγγραφα, προκειμένου να μην μπορούν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν ποιοι ακριβώς είναι και από που προέρχονται.

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς για την παρουσία τους, αλλά και αυτά τα πλάνα δείχνουν πως ακόμα και αν η κατάσταση όσον αφορά τον αριθμό όσων περνούν παράνομα στη χώρα μας έχει μειωθεί, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και χρειάζεται καλύτερος συντονισμός και οργάνωση στην αντιμετώπιση του φαινομένου.