Φέρες: Αυτός είναι ο φράχτης που θα παρουσιαστεί σε λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Φέρες: Αυτός είναι ο φράχτης που θα παρουσιαστεί σε λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον Έβρο βρίσκεται από χθες το βράδυ, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και την Συνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μαρέβα και υπουργούς. 

Ο κ.Μητσοτάκης που διανυκτέρευσε στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα στο ξενοδοχείο συναντήθηκε με υον γιο του Κωνσταντίνο ο οποίος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία σε μονάδα Πυροβολικού που εδρεύει σε στρατόπεδο της πόλης, αυτή την ώρα βρίσκεται στις Φέρες. Εκεί και συγκεκριμένα στο δημοτικό θέατρο, θα παρουσιαστεί από τους αρμόδιους κατασκευής του αποτρεπτικού φράχτη, το έργο μήκους 27 χιλιομέτρων που ήδη ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Ο φράχτης, που δεν θα είναι συνεχόμενος όπως αυτός των 12 χιλιομέτρων από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα, αλλά σε διάφορα… δύσκολα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων του νοτίου Έβρου, θα έχει την μορφή που βλέπεται.

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα 

για την 7η Ταξιαρχία Προβατώνα

Στις Φέρες ο Πρωθυπουργός εκτός από την ενημέρωση για τις εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη, θα συζητήσει με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής. Μάλιστα στο δημαρχείο Φερών κλείστηκε ραντεβού της οργανωτικής επιτροπής αγώνα για την μη υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας Προβατώνα, στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται επίσης στον Έβρο και γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο ζήτημα, μια και αυτός το χειρίστηκε.

Είναι άγνωστο ακόμα, αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στον Πόρο και συγκεκριμένα στο σημείο όπου ήδη τοποθετήθηκαν μερικά κομμάτια του νέου φράχτη, προκειμένου να κάνει ένα είδος… θεμελίωσης. Κι αυτό γιατί είναι πάρα πολύ κοντά στα τουρκικά στρατιωτικά φυλάκια. Σίγουρα πάντως οι δηλώσεις του θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού θα γίνουν σε μια εποχή που η τουρκική προκλητικότητα έχει… χτυπήσει κόκκινο, ενώ θα στείλει και μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την επιτήρηση των συνόρων της χώρας μας, που είναι παράλληλα και ευρωπαϊκά σύνορα.

Από τις Φέρες ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και μαζί με τους υπουργούς και την άλλη συνοδεία του θα “πετάξει” με ελικόπτερο για την Σαμοθράκη. Εκεί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και φορείς του νησιού. Θα επισκεφθεί επίσης το Νοσοκομείο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο και θα αναηκρυχθεί επίτιμος δημότης Σαμοθράκης. Το βράδυ θα διανυκτερεύσει στο “νησί της Νίκης” και το πρωί της Κυριακής θα μεταβεί απ’ ευθείας από εκεί στην Αθήνα.
Γαλατούμος: Σηματοδοτεί πάρα πολλά
η παρουσία του Πρωθυπουργού στο νησί
«Για μένα σηματοδοτεί πάρα πολλά η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στο νησί,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και υπογράμμισε πως «η νέα Δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού και μάλιστα υπάρχει και θέληση από πλευράς κυβέρνησης να στηρίξει το νησί.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*