Έρχονται στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και η νέα Πρόξενος Ελίζαμπεθ Λι

Έρχονται στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και η νέα Πρόξενος Ελίζαμπεθ Λι

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. 

Ο κ.Πάιατ έχει έρθει ήδη πέντε φορές στην περιοχή μας, αφού έχει δείξει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την παρουσία των Αμερικανών, όχι μόνο την στρατιωτική αλλά και την επιχειρηματική, στο λιμάνι και την πόλη γενικότερα. Για την κ.Λι είναι η πρώτη επίσκεψη στον Έβρο.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια από τις επόμενες ημέρες θα έρθουν οι δυο διπλωμάτες, εκπρόσωποι των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, αν δηλαδή αυτό γίνει αύριο Δευτέρα ή Τρίτη με Τετάρτη, Όμως οι αρχικές πληροφορίες είναι πως μέσα στην βδομάδα Τζέφρυ Πάιατ και Ελίζαμπεθ Λι θα βρεθούν στην περιοχή μας.
Φυσικά θα επισκεφθούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% των μετοχών του ΟΛΑ από τέσσερα κορυφαία επιχειρηματικά σχήματα, όπου υπάρχει συμμετοχή Αμερικανικών και Ελληνοαμερικανικών επιχειρήσεων και κεφαλαίων.