Θράσος Μαλτέζου: Ο διοργανωτής του ΣΥΡΙΖΑ Travel με Λιμενικό σκάφος, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι σνόμπαρε τους Εβρίτες!!!

Θράσος Μαλτέζου: Ο διοργανωτής του ΣΥΡΙΖΑ Travel με Λιμενικό σκάφος, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι σνόμπαρε τους Εβρίτες!!!

-Ως Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου διοργάνωνε εκδρομές με το “Γαύδος” του Λιμενικού για χειροκροτητές του Τσίπρα στην Σαμοθράκη

-Ο Πρωθυπουργός πήγε και έμεινε μια ημέρα στο νησί καταγράφοντας τα προβλήματα, ο Τσίπρας το 2019 ελάχιστες ώρες

-Διαψεύδει όσα λέει πως… σνόμπαρε την Επιτροπή για την 7η Ταξιαρχία, ακόμα και η φιλική του ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση του “κολλητού” του Διευθυντή Α.Τελλόπουλου

Το γεγονός ότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιο θράσος και έχουν πάθει πολιτικό… αλτσχάιμερ ξεχνώντας πως κυβέρνησαν 4 χρόνια και έχουν καταγραφεί δείγματα της νοοτροπίας και λειτουργίας τους, είναι σε όλους γνωστό. Το έχουμε επισημάνει και εμείς πολλές φορές, κυρίως σε όσα λέει και πράττει η βουλευτίνα τους στον Έβρο Νατάσσα Γκαρά. 

Οπότε δεν μας έκανε αίσθηση η χθεσινή ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή τους και πρώην Συντονιστή της Νομαρχιακής Μενέλαου Μαλτέζου, ο οποίος έχει ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως… σνόμπαρε τους Εβρίτες κατά την διήμερα επίσκεψη του στην περιοχή μας και ιδιαίτερα, την Επιτροπή για μη υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας Προβατώνα.

-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δρομολόγησαν το “Γαύδος” του Λιμενικού για μεταφορά Συριζαίων χειροκροτητών του Αλ.Τσίπρα στη Σαμοθράκη!!!

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεώρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κράτος και τον Ιανουάριο του 2019 διοργάνωνε ως ΣΥΡΙΖΑ Travel, εκδρομή χειροκροτητών του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σαμοθράκη, όπου στα Θεοφάνεια ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Χρησιμοποίησε μάλιστα γι’ αυτό το σκάφος “ΓΑΥΔΟΣ” του Λιμενικού, το οποίο είχε έρθει τότε λόγω προβλημάτων του ΣΑΟΣ ΙΙ για να εξυπηρετήσει προσωρινά την μεταφορά κατοίκων του νησιού από και προς την Αλεξανδρούπολη.

Το Evros-news.gr είχε τότε παρουσιάσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το  e-mail που υπέγραφε ο κύριος Μενέλαος Μαλτέζος και μάλιστα με τον χαιρετισμό “ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ” και στάλθηκε από το e-mail του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 9.09 το πρωί, ομαδικά στα στελέχη του κόμματος στο νομό και σε πολλούς αποδέκτες, ώστε να πάνε να χειροκροτήσουν τον κ.Τσίπρα. Ήταν τότε που ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε στην Σαμοθράκη 6 Ιανουαρίου του 2019 για ελάχιστες ώρες, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης σε μια φιέστα που μεταδόθηκε μάλιστα και ζωντανά από την ΕΡΤ, από την πρώην δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα, που η πλειοψηφία της ήταν αριστεροί. Ήταν τότε που ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς τον αποκαλούσε “σύντροφε Πρωθυπουργέ”. Ουσιαστικά δηλαδή η παρουσία στο νησί του κ.Τσίπρα, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα από τα πολλά που είχε δημιουργήσει η τρομερή θεομηνία του 2017.

Τότε λοιπόν, το δημοσίευμα μας για ΣΥΡΙΖΑ Travel με σκάφος του Λιμενικού, αναπαράχθηκε πανελλαδικά από τα κορυφαία site και έγινε χαμός, με αποτέλεσμα και το υπουργείο Ναυτιλίας να προσπαθήσει να το διαψεύσει και ο ίδιος να δηλώνει ότι πρόκειται για fake news. Η γνωστή τακτική των Συριζαίων δηλαδή όταν.,, στριμώχνονται. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι… σνόμπαρε τους κατοίκους του Έβρου, με ανάρτηση του όπου αναφέρει:

Δεν τους χάρισε ούτε μία ματιά

Μια αντιμετώπιση δυσανάλογη της κρισιμότητας του προβλήματος και του προσήκοντος σεβασμού που αξίζει στους Εβρίτες, επιφύλασσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Φέρες, όπου κάτοικοι του Τυχερού, με έκδηλη αγωνία, αλλά και απόλυτη ευγένεια, διεκδίκησαν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κυρίου Μητσοτάκη για το μείζον θέμα της κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα.

Η συνάντηση που διεκδικούσαν και δικαιούνταν κάτοικοι και φορείς του Τυχερού (στέλνοντας μάλιστα και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, η οποία έμεινε αναπάντητη) κράτησε με το ζόρι ένα λεπτό, με τον Πρωθυπουργό να αποφεύγει ακόμη και την οπτική επαφή με τον συνομιλητή του!

Η προκλητικά απαξιωτική διάθεση του κυρίου Μητσοτάκη και οι έωλες διαβεβαιώσεις του Κ. Παναγιωτόπουλου, απέναντι στους πολίτες που αγωνιούνhttp://www.agrotechniki.gr/ για το μέλλον τους, η υποβάθμιση του προβλήματος και οι γενικόλογες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις του, αποτελούν ύβρη για τους Εβρίτες, τους “Ακρίτες των συνόρων Ελλάδας και Ευρώπης” , που – κατά τα άλλα – “κρατούν ψηλά το φρόνημα όλων των Ελλήνων”, όπως είπε σήμερα και όπως αρέσκεται να λέει κάθε φορά που αναφέρεται στα γεγονότα του Μαρτίου. Ο κύριος Μητσοτάκης είτε δεν γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει με το στρατόπεδο του Προβατώνα, με απόφαση της κυβέρνησής του, είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητά του και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της Ταξιαρχίας, τόσο για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο (θα ενταθεί το δημογραφικό πρόβλημα, θα χαθούν θέσεις απασχόλησης κ.ο.κ.)

Τα γεγονότα εκείνα, που θα έπρεπε να του είχαν διδάξει πως οι κάτοικοι του Έβρου δεν είναι ούτε ιθαγενείς, ούτε λωτοφάγοι, αλλά ούτε και πατριώτες αλά καρτ, για να κάνουν πως δεν βλέπουν το εγκληματικό λάθος που θα συντελεστεί στον τόπο μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τουλάχιστον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Πρωθυπουργό ότι ήταν ειλικρινής, όταν, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους του Έβρου, είπε πως “η επέκταση του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για την περιοχή”.

Τον διαψεύδει το ΒΙΝΤΕΟ της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση

του “κολλητού” του Διευθυντή της Α.Τελλόπουλου

Όλο αυτό έσπευσε να το δημοσιεύσει το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο που το διαχειρίζεται ο Διευθυντής τη; ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης και “κολλητός” του κ.Μαλτέζου (μαζί και με άλλους δημοσιογράφους που φροντίζει και τα έχει καλά μαζί τους ο συγκεκριμένος πολιτικός. Έκανε όμως το λάθος να βάλει μαζί και το ρεπορτάζ της ΔΕΛΤΑ, το οποίο διαψεύδει πανηγυρικά τον διοργανωτή του ΣΥΡΙΖΑ Travel με σκάφη του Λιμενικού. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάει στα μάτια πολλές και τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Δαρούση. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούν ακόμα και… σκληρές λέξεις.  Όντως η συζήτηση κρατάει στα… όρθια ένα λεπτό, αλλά ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως γνωρίζει το θέμα και να το συζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στους οποίους έδωσε την σχετική εντολή.

Όπως και έγινε δηλαδή και συγκεκριμένα:

  • Η Επιτροπή Αγώνα και οι κάτοικοι, είδαν για το συγκεκριμένο θέμα ως τώρα, την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη. Μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου και μέσα σε αυτό σε κατ ιδίαν συνάντηση.
  • Την Παρασκευή συζήτησαν επί πολύ ώρα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο που συναντήθηκε μαζί τους με κυβερνητική εντολή. 
  • Ξαναμίλησαν και μπροστά στους δημοσιογράφους με τον κ>Φλώρο, που τους διαβεβαίωσε πάλι ότι θα ενισχυθεί  η 7η Ταξιαρχία και δεν θα υποβαθμιστεί, 
  • Μίλησαν στη συνέχεια με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο που επίσης δεσμεύθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους για το ίδιο θέμα.
  • Είδαν και μίλησαν με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επανέλαβε πως η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή θα ενισχυθεί και…
  • Συναντήθηκε αμέσως μετά επί 2 ώρες με τον κ.Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως Οργανωτική Επιτροπή και ξανασυζήτησαν το θέμα. 

Όλα αυτά ο κ.Μαλτέζος τα θεωρεί όπως αναφέρει “προκλητικά απαξιωτική διάθεση του κυρίου Μητσοτάκη και οι έωλες διαβεβαιώσεις του Κ. Παναγιωτόπουλου, απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους, η υποβάθμιση του προβλήματος και οι γενικόλογες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις του, αποτελούν ύβρη για τους Εβρίτες, τους “Ακρίτες των συνόρων Ελλάδας και Ευρώπης”. Κι αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι τον θεωρού… σοβαρό, μετρημένο και με συναινετική διάθεση πολιτικό και τον… αβαντάρισαν μάλιστα στις εθνικές εκλογές του 2019 (αναφέρομαι σε σημαντικό μέρος των τοπικών ΜΜΕ) μήπως και εκλεγεί βουλευτής.

Προσωπικά τον θεωρώ… ελάχιστο πολιτικά, υποκριτή που προσποιείται ένα δήθεν σοβαρό προφίλ, ενώ είναι κλασικός Συριζαίος που… συναγωνίζεται τον Πολάκη σε γραφικότητα. Στο μόνο που συμφωνώ από όσα ανήρτησε, είναι ότι: “Οι κάτοικοι του Έβρου δεν είναι ούτε ιθαγενείς, ούτε λωτοφάγοι, αλλά ούτε και πατριώτες αλά καρτ”.

Γιατί όντως δεν ξεχνούν και βλέπουν και συγκρίνουν:

  1. Ο Τσίπρας ήρθε ελάχιστες ώρες στην Σαμοθράκη στις 6 Ιανουαρίου, πήρε μέρος σε επικοινωνιακό σόου με την βοήθεια της φιλικά προσκείμενης τότε δημοτικής αρχής που ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΆΛΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ για το νησί και έφυγε. 
  2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από την αντιμετώπιση του ζητήματος της 7ης Ταξιαρχίας που αναφερθήκαμε διεξοδικά, έμεινε 24 ώρες στην Σαμοθράκη, είχε μαζί του αρμόδιους υπουργούς (Μενδώνη, Λιβάνιο) και κυρίως Γενικούς Γραμματείς που ενημερώνονται άμεσα και μπορούν να προχωρήσουν τις λύσεις. Η Κυβέρνηση του σε έναν χρόνο μόνο 5πλασίασε την επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης (από 700.000 ευρώ στα 3,5 εκατ.) και έδωσε λύση στα κατα καιρούς προβλήματα, μετά δεκαετίες έγινε διάνοιξη των λιμανιών Καμαριώτισσας και Θέρμων, προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών ύψους 5 εκατ. με την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας με την Εγνατία Οδό. 
  3. Ο Πρωθυπουργός δεν συμμετείχε σε… σόου με τηλεοπτική κάλυψη, αλλά άκουσε όλους τους φορείς και τα ζητήματα που έθεσαν, άσχετα που ανήκουν πολιτικά και πολύ περισσότερο κομματικά, ανάμεσα τους και τον πρώην δήμαρχο κ.Βίτσα. Υποσχέθηκε άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις σε κάποια ζητήματα, δεν φοβήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση σε κάποια άλλα που “έκαιγαν” όπως οι ανεμογεννήτριες. 
  4. Το ύφος του πρώην δημάρχου Θανάση Βίτσα, που όπως μου λένε κάποιοι επί μήνες το μόν9 που κάνει είναι να προσπαθεί να απαξιώσει τις πετυχημένες κινήσεις του Νίκου Γαλατούμου και της νέας δημοτικής αρχής, τα έλεγε όλα. Ήταν όπως μου είπαν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο, σαν κλαμένο… παιδί που δεν το παίζουν οι φίλοι του. 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Μενέλαος Μαλτέζος προσπαθεί να εμφανιστεί ως… κυρίαρχη μορφή από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, αλλά με όλα αυτά τα ψέματα, τις ανακρίβειες και τα εμπαθή που αναφέρει, η Νατάσα Γκαρά θα είναι και πάλι βουλευτής του κόμματος στις επόμενες εκλογές (αν εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο βέβαια). Αφήστε που μπορεί να τον περάσει και ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος ήρθε τρίτος πίσω του με προεκλογικό αγώνα ελάχιστων ημερών, ενώ ο Μαλτέζος ήλεγχε ως Συντονιστής του κόμματος όλο τον μηχανισμό στον Έβρο. Αλλά όταν έχεις “κολλητούς” Τελλόπουλους, Σπύρους Δέδογλου (τον “φύτεψε” στη Νομαρχιακή Συντονιστή νομίζοντας ότι θα ελέγχει έτσι τον κομματικό μηχανισμό), τότε δεν έχεις καμιά τύχη.

Υ.Γ: Μην αρχίσει να βάζει και πάλι κοινούς γνωστούς (ξέρει αυτός), ανάμεσα τους και δεξιούς μάλιστα, γνωστούς επιχειρηματίες, να μας τηλεφωνούν για να λένε… πόσο καλό παιδί είναι ο Μενέλαος και τον αδικούμε. Βρε έχουν δίκιο ο… Γιάννης με το Νίκο από λιμάνι μεριά. Ένα πολιτικό τίποτα, υπερτιμημένο είναι.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*