7η Ταξιαρχία Προβατώνα: Πρωθυπουργός, υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσαν ότι… θα ενισχυθεί

7η Ταξιαρχία Προβατώνα: Πρωθυπουργός, υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσαν ότι… θα ενισχυθεί

Συνεχείς συναντήσεις για το θέμα της πιθανής υποβάθμισης της 7ης Ταξιαρχίας είχε η Οργανωτική επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της, τόσο την Παρασκευή όσο και χθες Σάββατο, με την ευκαιρία της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Φέρες.

Την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ χθες το πρωί, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, είχαν στις Φέρες νέα συζήτηση με τον κ.Φλώρο αρχικά, στη συνέχεια έθεσαν το ζήτημα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τέλος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τους ξεκαθάρισαν ότι η στρατιωτική θωράκιση του Έβρου για την διαφύλαξη της ακεραιότητας της χώρας είναι υποχρέωση της πολιτείας.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Οι απαντήσεις που πήραν είχαν κοινό παρονομαστή τις διαβεβαιώσεις πως όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί η παρουσία της 7ης Ταξιαρχίας, αλλά θα ενισχυθεί. Μάλιστα με προτροπή του κ.Μητσοτάκη, μετά την αποχώρηση του έγινε νέα συνάντηση της Οργανωτικής επιτροπής που κράτησε πάνω από 2 ώρες, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο Κωνσταντίνο, τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Φερών.