Πέθανε από κορονοϊό γυναίκα απ’ την Αλεξανδρούπολη – Νοσηλευόταν τις τρεις τελευταίες ημέρες

Πέθανε από κορονοϊό γυναίκα απ’ την Αλεξανδρούπολη – Νοσηλευόταν τις τρεις τελευταίες ημέρες

Μια γυναίκα 79 ετών που κατοικούσε στην Αλεξανδρούπολη, κατέληξε χθες το βράδυ από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ανεβάζοντας στους 32 τους νεκρούς απ’ το νομό Έβρου. 

Η γυναίκα, που είχε γίνει εισαγωγή της στις 15 Οκτωβρίου και αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύθηκε μόλις τρεις ημέρες και έφυγε από την ζωή  λόγω επιδείνωσης της υγείας της από τον Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προέρχεται από την οικογένεια όπου υπάρχουν άλλα τρία κρούσματα και συγκεκριμένα η κόρη της που είναι σε καραντίνα στο σπίτι της, ο γαμπρός της ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο άλλης πόλης της Βόρειας Ελλάδας και η εγγονή της, η οποία είναι η φοιτήτρια στο ΔΠΘ της Ορεστιάδας για την οποία έγραψε το Evros-news.gr.

Να επισημάνουμε επ’ ευκαιρία, ότι υποβλήθηκαν σε τεστ οι 26 συμφοιτητές της που πήραν μέρος σε μάθημα μαζί της, καθώς και ο καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, αλλά ευτυχώς όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Βέβαια, η απόφαση των διοικούντων του ΔΠΘ (σε κεντρικό επίπεδο), να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη όλοι μαζί με λεωφορείο και ενώ ουδείς γνώριζε αν κάποιος είχε κολλήσει, προκάλεσε έντονα και δικαιολογημένα ερωτηματικά, αν και πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων οι εννέα σε Μονάδα covid-19, οι δύο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι πέντε σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τρεις νέες εισαγωγές. Πρόκειται για έναν 63χρονο από το Διδυμότειχο, έναν 85χρονο από την Δράμα και έναν 23χρονο μετανάστη ο οποίος διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επίσης δόθηκε ακόμη ένα εξιτήριο σε έναν άνδρα 63 χρόνων από την Καβάλα.