ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα 900.000… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ της επιδότησης, η… Αποσύνθεση που συνεχίζεται και ο πανικός Τοψίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα 900.000… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ της επιδότησης, η… Αποσύνθεση που συνεχίζεται και ο πανικός Τοψίδη

Αργήσαμε να τα ξαναπούμε, αφού όπως μου επισημαίνετε κάποιοι φανατικοί αναγνώστες της στήλης, κοντεύουμε να συμπληρώσουμε σχεδόν έναν μήνα από την τελευταία φορά που ο… Ναρκαλιευτής και το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ σχολίασε τις εξελίξεις. 

Καταλαβαίνω και σίγουρα με κολακεύει ότι μπορεί να έλειψα σε κάποιους, αλλά όπως είπε και ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στον Αποστολίδη, για τη νέα… κατραπακιά που του ήρθε με την Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, “το μοναστήρ’ να ‘ναι καλά”.

Υπάρχουν και άλλα τοπικά σάιτ και άλλες στήλες, που θα μπορούσατε να βρείτε πληροφορίες και παρασκηνιακούς σχολιασμούς για τα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή κάποιων σε εμένα. Μα τον Άγιο… Ιάκωβο και τον Άγιο… Δανιήλ δηλαδή. Όπως σας είπα, σ’ αυτήν εδώ την στήλη… ΚΟΥΜΑΝΤΟ κάνει εγώ και αποφασίζω πότε υπάρχει κάτι που πρέπει να σχολιάσω.

Η νέα ¨σφαλιάρα” με Γκουλιάμα

Μην φύγουμε όμως από τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη και το νέο… σοκ, μετά από εκείνο της ανεξαρτητοποίησης του περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης (δεύτερος σε ψήφους) Τζιχάν Ιμάμογλου και την αποχώρηση από την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”. Μάλιστα αμέσως ο πολύ αξιόλογος νομικός της Κομοτηνής έγινε Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής από τον Χρήστο Μέτιο.

Κι ενώ ακόμα προσπαθούσε να… χωνέψει το πρώτο… κάζο ο κ.Τοψίδης, “έσκασε” και η ανακοίνωση πως η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, ανέλαβε άμισθη ειδική σύμβουλος για θέματα παιδείας στην Περιφέρεια, μετά από συνάντηση και φωτογράφιση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δήλωσε κιόλας πως: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, εγώ θα είμαι με τον Μέτιο».

Η κ.Γκουλιάμα, για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν υποψήφια με την “Περιφερειακή Σύνθεση” του Τάκη (συγνώμη κυρία Νίκη, αλλά έτσι τον φωνάζαμε πάνω από 30 χρόνια εμείς οι φίλοι του) Τοψίδη και αρχικά εκλέχθηκε. Όμως μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων, έχασε την θέση της από τον επόμενο Κώστα Εξακουστό, για μόλις… 9 ψήφους.

Θα μπορούσε βέβαια και πάλι να είναι μια από τους τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης της, αν ο κ.Τοψίδης επέλεγε μια θέση στο νομό που πήρε τις περισσότερες ψήφους, αυτόν της Καβάλας. Όμως δεν το έκανε και προτίμησε τον Έβρο απ’ όπου κατάγεται και έτσι είναι μαζί με τους Βουλγαρίδη, Βαβία και Εξακουστό, οι τέσσερις σύμβουλοι απ’ τον Έβρο.

Η… Αποσύνθεση θα συνεχιστεί

Οπότε η κ.Γκουλιάμα είναι πρώτη επιλαχούσα περιφερειακή σύμβουλος και αν για οποιονδήποτε λόγο ένας από τους τέσσερις χάσει την θέση του, τότε αυτή θα γίνει περιφερειακή σύμβουλος Έβρου με την “Περιφερειακή Σύνθεση”. Το είπε άλλωστε και ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) στον Αποστολίδη. “Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί, κάποιος έχει θέμα ασθένειας που δεν το εύχομαι, τι θα γίνει”;

Να παραιτηθεί κάποιος από τους Βουλγαρίδη, Βαβία, Εξακουστό, αλλά και τον… Τοψίδη (αποκλείευται δηλαδή να τα παρατήσει κάποια στιγμή απογοητευμένος) γιατί; Για ασθένεια… βαράω ξύλο και εγώ. Γερά να είναι τα παιδιά, αλλά γιατί δεν μπορεί να χάσει κάποιος την θέση του, ο… Εξακουστός δηλαδή, για άλλους λόγους; Πως είναι τόσο σίγουρος ο επικεφαλής της παράταξης του, ότι δεν μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό;

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι είναι δεδομένο αυτό που έγραψε το Evros-news.gr όταν έφυγε ο Τζιχάν Ιμάμογλου. Ότι δηλαδή άρχισε η… Αποσύνθεση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και μαζί με καινούργια στελέχη για υποψήφιους, ο φίλος μου ο Τάκης ((Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, θα πρέπει μάλλον να ψάξει και για καινούργιο όνομα. Γιατί όλο αυτό κάτι μου λέει πως θα έχει και… συνέχεια.

Μπορεί ο ίδιος και κάποιοι άλλοι, σαν τον Μαρκόπουλο, να αποκαλούν… Μέτριο τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, αλλά αυτός αποδεικνύεται καθημερινά ότι τους… γλεντάει εύκολα. Όχι μόνο στις περιπτώσεις Ιμάμογλου, Γκουλιάμα, αλλά και στο θέμα του ΔΕΣ-ΜΟΣ που πήγαν για.. πραξικόπημα και βγήκαν χαμένοι και μπορεί και μπλεγμένοι δικαστικά, αλλά και στο θέμα της μη επιστρεπτέας οικονομικής επιχορήγησης των επιχειρήσεων.

Τι να τους κάνει τους άλλους;

Γι’ αυτό το θέμα θα πούμε όμως παρακάτω περισσότερα. Να μείνουμε λίγο στις εξελίξεις με την κ.Γκουλιάμα και να πω στον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) να μην ανησυχεί. Άλλος δεν θα του φύγει, τουλάχιστον εκλεγμένος σύμβουλος από τον Έβρο. Ο Βουλγαρίδης έτσι και αλλιώς είναι σαν να μην υπάρχει, αφού στόμα έχει και μιλιά δεν έχει αυτό το παιδί. Το ανοίγει μόνο για να πιεί φραπέ.

Αυτό άλλωστε μου λένε ότι έκανε και στα χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον Φωτιάδη. Αφήστε που ο κ.Τοψίδης είναι και συνεταίρος με τον Τοψίδη (μαζί με συγγενείς του “κολλητού” του Τοψίδη, του Λάκη Κιτσικίδη) σε εταιρεία με φωτοβολταϊκά. Να του φύγει λοιπόν αποκλείεται. Τον Εξακουστό τι να τον κάνει ο Μέτιος. Ξέρει από πρώτο χέρι ότι… δεν μπορεί το παλικάρι, που λέει και ο γίγαντας Άγγελος Αναστασιάδης.

Οπότε πόσο… ανίκανος για οποιαδήποτε θέση είναι ο Κωστάκης το γνωρίζει, αφού του έδωσε κάποια θέση στην προηγούμενη θητεία του και αμέσως τον αντικατέστησε. Ακόμα και γονατιστός να πάει λοιπόν, δεν τον δέχεται. Για τον Βαβία τέλος, καλύτερα να πάρει τον…Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, ξέρετε αυτόν που στο περίφημο ΒΙΝΤΕΟ δεν καταλαβαίνει κανένας τι λέει. Γιατί και ο Σταύρος σε πρόσφατες συνεντεύξεις για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, ούτε ο ίδιος καταλάβαινε τι έλεγε.

Μοιράζει 90 εκατ., δηλαδή 900.000 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ

Φτάσαμε λοιπόν και στο συγκεκριμένο θέμα με την μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Χρήματα που θα πάρουν οι επιχειρήσεις χωρίς να επιστρέψουν ευρώ δηλαδή. Αυτή ήταν άλλη μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΣΦΑΛΙΑΡΑ” για τον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη  και την παράταξη του. Γιατί περίμεναν ένα ποσό κοντά στα 30 εκατ. αφού τον περασμένο Ιούνιο ο Μέτιος ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα κυμαίνονται κοντά στα 25 με 30 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ.

Αυτός όμως βγήκε και ανακοίνωσε τελικά… 90 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή 900.000 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως υπολογίζει τα ευρώ ο Τοψίδης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ρίσκαρε και πρότεινε στην Κυβέρνηση δικό του σχέδιο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της Περιφέρειας ΑΜΘ και δεν ακολούθησε αυτό του Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία που είχε προταθεί ως… πιλότος για τις υπόλοιπες Περιφέρειες.\

Γιατί ο κ.Μέτιος εξήγησε στους αρμόδιους ότι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη περισσότερο από 80% των επιχειρήσεων έχουν  ως 5 εργαζόμενους ή είναι αυτοαπασχολούμενοι και τα έξοδα τους δεν ξεπερνούν τις 10.000 που είναι το όριο του σχεδίου Τζιτζικώστα. Αν το ακολουθούσε, μόνο ελάχιστες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια μας θα έπαιρναν χρήματα, Ενώ τώρα θα πάρει η συντριπτική πλειοψηφία.

“Ζεστό” χρήμα στην Περιφέρεια απ’ το ΕΣΠΑ

Μιλάμε ότι θα πέσει… ζεστό χρήμα μέσω ΕΣΠΑ που θα φτάσει στα 90 εκατ. ευρώ ή αν θέλετε 900.000 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ κατά τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη. Γι’ αυτό τόσο ο ίδιος όσο και τα “κολλητάρια” του Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ που είναι επικεφαλής τους, αφού χρειάστηκαν μια εβδομάδα για να αντιδράσουν, έβγαλαν ανακοίνωση για… γέλια.

Γιατί λένε τεράστιες ανακρίβειες, για να μην πω ψέματα, εν γνώσει τους. Γιατί γνωρίζουν πως ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ έχουν ως κριτήρια για την οικονομική επιχορήγηση ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΘΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ. Επίσης, ξέρουν πολύ καλά ακόμα, ότι και όποιος προσκομίσει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ, από το ποσό αυτό ΜΟΝΟ ΤΟ 30% ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ και το υπόλοιπο 70% θα το πάρει η επιχείρηση.

Κι αυτά οι Μωραίτηδες, οι Δέμπες, ο Γραβάνηδες και οι άλλοι, που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα όλοι μαζί στην ΔΕΣ-ΜΟΣ αλλά… έσπασαν τα μούτρα τους, το αποκρύπτουν. Όπως προκαλεί γέλιο, ότι ενώ κατηγορούν το πρόγραμμα ότι άφησε εκτός ΚΑΔ που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και έβαλε μέσα άλλους που είχαν κέρδη, στον κατάλογο των ΚΑ Δ που προτείνει να μπουν είναι μεταξύ άλλων τα… Φαρμακεία που δούλευαν κανονικά και αύξησαν το τζίρο με αντισηπτικά, μάσκες και τα υπόλοιπα ή τα mini market και τα super market που κονόμησαν!!!

“Επιστράτευσε” γνωστούς και συνεργάτες

Ήρθε όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, του οποίου οι διοικούντες όλοι γνωρίζουν ότι στήριξαν Τοψίδη και “Περιφερειακή Σύνθεση” στις περιφερειακές εκλογές και έδωσαν με ανακοίνωση τους δημόσια ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο και την Περιφέρεια, για το πρόγραμμα.

Γι’ αυτό και ο Τοψίδης πάνω στην αγωνία και τον πανικό του από τις απανωτές “σφαλιάρες” Μέτιου που του έκανε.. κόκκινο τον σβέρκο, έβαλε “κολλητούς”, φίλους και συνεργάτες, να βγάλουν ανακοινώσεις ως θεσμικοί, μήπως αμφισβητήσουν το πρόγραμμα Μέτιου με τα 90 εκατ. ευρώ ή αν θέλετε 900.000 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ κατά Τοψίδη, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Πρώτος το έκανε ως Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου Δημήτρης Μπακαλίδης. Άνθρωπος του Τοψίδη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι και συνέταιροι σε καταστήματα επώνυμων ανδρικών ρούχων στην Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Για όσους δεν τον ξέρετε, είναι το… παιδί με το μούσι, που άλλαζε τα… σκαμπό στις προεκλογικές ομιλίες του Τάκη.

Ούτε ήξερε τι έλεγε

Ακολούθησε ο Θανάσης Πανταζής, Πρόεδρος των Οικονομολόγων ελεύθερων επαγγελματιών Έβρου, επίσης συνεργάτης του Τοψίδη, αφού το Λογιστικό γραφείο του συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Έβρου. Μάλιστα εκτός της ανακοίνωσης που έβγαλε, πήρε σβάρνα και τα ΜΜΕ, όπως την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (άλλο που δεν ήθελε ο Τελλόπουλος να “χτυπήσει” τον Μέτιο τρομάρα του) και φυσικά το ραδιόφωνο του Αποστολίδη.

Εκεί είπε τα φοβερά για λογιστή, ότι δεν έπρεπε αποκλειστούν τα ΑΦΜ που έχουν φορολογικά ή ασφαλιστικά χρέη. Μα δεν αποκλείονται και μπορούν με Βεβαίωση οφειλών να κάνουν αίτηση. Να μην προβλέπονταν τέτοιος όρος, όπως άλλωστε έβαλαν ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, δεν μπορεί να γίνει για χρήματα του ΕΣΠΑ και γενικότερα ενισχύσεις μη επιστρεπτέες από κρατική επιδότηση.

Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα θα ευνοήσει τις… μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ όσοι αρθρώνουν λόγο κριτικής υποστηρίζουν πως αφήνει έξω αυτές και ενισχύσει την συντριπτική πλειοψηφία των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Ιδού από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου Έβρου, η μηνιαία πληρωμή της εταιρείας Πανταζή για λογιστικές υπηρεσίες.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ε.Ε-ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Για να τελειώνουμε όμως με το θέμα αυτό. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να δούμε αν θα κάνει αίτηση και πόσα χρήματα θα πάρει ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) που συχνά υπερηφανεύεται ότι έχει πολλά ΑΦΜ ως επιχειρηματίας. Αν το πρόγραμμα δεν είναι καλό, να μην τα πάρει.

Αλλά και κάποιοι άλλοι περιφερειακοί του σύμβουλοι που το κατακρίνουν, όπως ο Βαβίας με τις δυο εταιρείες, την Συμβούλων και την άλλη των απολυμάνσεων με τον Ραδιόγλου, ο Εξακουστός που θα “τσιμπήσει” 2.000 ευρώ ως δικηγόρος. Θα τα πάρουν τα χρήματα, αφού το πρόγραμμα δεν είναι καλό;

Πήρε Αντιπεριφερειάρχες του Μέτιου

και τον κατηγορεί ότι αυτό του “κλέβει”

Θυμήθηκα και κάτι ακόμα, με αφορμή τις δηλώσεις Τοψίδη για την “σφαλιάρα” στην περίπτωση της Αλεξάνδρας Γκουλιάμα. Κατηγόρησε λοιπόν, μιλώντας σε διάφορα ραδιόφωνα, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι δεν έχει ικανά στελέχη στην παράταξη του και γι’ αυτό… του “κλέβει” τα δικά του επειδή αξίζουν. Εδώ ταιριάζουν πάρα πολλά, όπως το ¨κοίτα ποιος μιλάει”.

Αυτός που τώρα λέει “το μοναστήρ’ να ‘ναι καλά” και ότι υπάρχουν 650.000 πολίτες στην Περιφέρεια απ’ τους οποίους μπορεί να επιλέξει υποψηφίους, για να φτιάξει παράταξη “ΕΚΛΕΨΕ” από τον κ.Μέτιο ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, τους Μαρκόπουλο, Ιωσηφίδη, Πατακάκη, άσχετα αν τελικά δεν τον έβαλε υποψήφιο επειδή τιμωρήθηκε με αργία. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο ίδιος στην Κομοτηνή, στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, ότι συζητούσε μαζί τους και έκανε τον σχεδιασμό.

Προσέξτε. Όταν όλοι αυτοί και συγκεκριμένα οι Μαρκόπουλος, Ιωσηφίδης παρέμειναν Αντιπεριφερειάρχες και εισέπρατταν κανονικά τον μισθό, ως τις εκλογές αλλά και μετά που έχασαν ως τις 31 Αυγούστου. Αλλά του “έκλεψε” και βασικούς περιφερειακούς συμβούλους, όπως ο Μιχάλης Αμοιρίδης (μια ζωή ανόητες επιλογές αυτό το παιδί και δυστυχώς επιμένει στα ίδια), ο Εξακουστός και ο Γάκης. Αυτός που δηλώνει ότι τους… βρήκε έναν-έναν από τα… σπλάχνα της κοινωνίας.

Θράσος να… οικειοποιούνται τον αείμνηστο Παυλίδη

 

Από τα… σπλάχνα της “Περιφερειακής Αναγέννησης” του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη τους “άρπαξε” και έφτιαξε αυτό το καιροσκοπικό συνονθύλευμα που αποτελούνταν από άτομα με φοβερές προσωπικές φιλοδοξίες, επιχειρηματίες που στήριξαν έχοντας διάφορες προσδοκίες αν εκλεγεί ο Τοψίδης και ανθρώπους οι οποίοι έχουν φοβερά προσωπικά…κόμπλεξ και δεν χώνευαν τον Μέτιο.

Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας ιδεολογικός, πολιτικός ή οποιοσδήποτε άλλος ιστός που να τους ενώνει και έτσι εύκολα άρχισε η… Αποσύνθεση. Η οποία ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ότι θα συνεχιστεί και με πιο παταγώδεις αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, που ένας ανόητος τον συμβούλεψε να προσπαθήσει με ΕΞΟΔΙΚΟ να με εκφοβίσει, κάποια στιγμή θα γυρίσει να κοιτάξει πίσω του και θα έχουν μείνει…ελάχιστοι.

Κι επειδή αναφέρθηκα στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, είναι θράσος η σημερινή ανάρτηση στην σελίδα της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στο facebook για την συμπλήρωση 4 χρόνων από τον χαμό αυτού του σημαντικού πολιτικού αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου, να προσπαθούν να… οικειοποιηθούν ακόμα και αυτό.

Γιατί ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Τοψίδης, δηλώνει συχνά και κατηγορεί κάθε τόσο ότι δεν έγινε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια στην Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι ουραγός σε πολλά θέματα. Απαξιώνοντας προφανώς και την θητεία του αείμνηστου Παυλίδη. Γι’ αυτό να γράφουν στην ανακοίνωση ότι αντλούν έμπνευση από το έργο και την πολιτική του στάση είναι απλά και μόνο υποκριτικό για επικοινωνιακές εντυπώσεις. Πόση κατρακύλα πια…

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*