Ορεστιάδα: Ανοίγει και πάλι για το κοινό το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με νέες παραστάσεις

Ορεστιάδα: Ανοίγει και πάλι για το κοινό το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με νέες παραστάσεις

– Πρεμιέρα αυτό το Σάββατο 24/10 με το έργο “Η Ζωή Είναι Γλυκιά”

Η ζωή είναι γλυκιά… και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στις 21:00.

Μετά την αναγκαστική παύση επτά μηνών λόγω covid-19 και έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση για τα προβλεπόμενα μέτρα στις χειμερινές αίθουσες θεάτρου και κινηματογράφου, το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ανοίγει και πάλι για το κοινό με τη νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας, την απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο έργο της Ζοζιάν Μπαλασκό “LE PÈRE NOËL EST UNE ORDURE” (“Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα”), σε διασκευή – σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, με τίτλο «Η Ζωή Είναι Γλυκιά».

Παρίσι, παραμονή Χριστουγέννων. Στο γραφείο της οργάνωσης συμπαράστασης απελπισμένων “Η ζωή είναι γλυκιά”, που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τους καταθλιπτικούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν τις μέρες των γιορτών, οι δύο εργαζόμενοι της οργάνωσης, ένας μπαγαπόντης τύπος που έχει πάρε-δώσε με τις αρχές και εργάζεται περιστασιακά ως “Αη Βασίλης”, η χαζούλα έγκυος γυναίκα του, μια τραβεστί με κατάθλιψη και ένας μοναχικός μετανάστης γείτονας, όλοι αυτοί εμπλέκονται το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στις πιο απίστευτες και τρελές καταστάσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ξεκαρδιστική κωμωδία, με το πάντα “πολιτικά μη-ορθό” γαλλικό χιούμορ.
Γαλλικό θεατρικό έργο του 1979, που έγινε και ταινία το 1982, έχει ενδιαφέρον ότι δημιουργήθηκε όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με αρχηγό την Ζοζιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε την συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα, τηλ. 2552028280
Συντελεστές

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Στέλλα Τζαμπαζίδου, Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί/ήχοι: Γιάννης Μητούδης, Ιορδάνης Βροχίδης
Παίζουν (αλφαβητικά):
Βάσια Ζάχρα
Φανή Καρασμανάκη
Ειρήνη Κτούκα
Δημήτρης Μωρίδης
Νίκος Πατούνας
Κώστας Σαρδάνης
και ο Άκης Τσονίδης
Συμμετέχουν:
Ιορδάνης Βροχίδης
Στέλλα Τζαμπαζίδου
 
ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι σημαντικό ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, επομένως δεν θα διατίθενται εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου, παρά μόνον με τους εξής τρόπους: – ηλεκτρονική έκδοση: www.ticketmaster.gr – εξυπηρέτηση από το κατάστημα PUBLIC – τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα: 2108938111
Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην είσοδο, στη διάρκεια της παράστασης και στην έξοδο από το Θέατρο, ενώ τηρούνται και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον εξαερισμό και την απολύμανση του χώρου, τις αποστάσεις και την πληρότητα των θέσεων (65%, σύμφωνα με το επίπεδο 1 που βρίσκεται ο νομός Έβρου). Τέλος, όπως προβλέπεται, απαγορεύεται το διάλειμμα και οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων.