Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη ο Πρέσβης της Πολωνίας

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη ο Πρέσβης της Πολωνίας

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ο Πρέσβης της Πολωνίας Artur Lompart και θα έχει συναντήσεις και επισκέψεις με θεσμικούς φορείς της πόλης και της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ.Lompart θα επισκεφθεί στις 10:00 το λιμάνι, συνοδευόμενος από τον 1st Counsellor της Πολωνικής Πρεσβείας Tomasz Wiśniewski, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τα οικονομικά θέματα. Η παρουσία του στο λιμάνι δείχνει το ενδιαφέρον και της Πολωνίας για όσα προχωρούν είτε στην παραχώρηση του 67% των μετοχών του ΟΛΑ σε ένα από τα τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά και την δημιουργία ενεργειακού κόμβου.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις πρώτες πόλεις που επισκέπτεται ο Πολωνός Πρέσβης, που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του στην χώρα μας. Χθες ήταν στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη επίσης με λιμάνι που έχει τεράστια σημασία. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν οδικοί και σιδηροδρομικοί ευρωπαϊκοί άξονες, που μπορούν να συνδέσουν την Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της και με την Πολωνία.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο Α μερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ δεν θα επισκεφθεί τελικά την Αλεξανδρούπολη, όπως προγραμματίζονταν μαζί με τη νέα Πρόξενο των ΗΠΑ  στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, γιατί προέκυψαν κάποιες άλλες διπλωματικές υποχρεώσεις του και γι’ αυτό τον αντικατέστησε ο Επιτετραμμένος κ.Μπέργκερ, που είναι ο νούμερο 2 της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην χώρα μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*