Αλεξανδρούπολη: Πως θα εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού

Αλεξανδρούπολη: Πως θα εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού

Ο τρόπος αλλά και το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γνωστοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ώρα 10:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα παραστούν από την πλευρά του πρωτοκόλλου μόνο οι εξής επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Έβρου, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Στρατηγός Διοικητής XII Μ.Π., ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ο εκπρόσωπος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, η Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αλεξανδρούπολης, η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, η Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, στο ναό, από την κα Τριάδα Τσιακίρη, Φιλόλογο στο 1ο Γυμνάσιο «Λεονταρίδειο» Αλεξανδρούπολης (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 10:45:Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τους εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού. Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Καλούνται όλα τα σχολεία της πόλης να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων μόνο με έναν εκπρόσωπο – σημαιοφόρο, συνοδεία δασκάλου / καθηγητή.

Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.