Νέες Επιτροπές και Όργανα αποφάσισε να συγκροτήσει η δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, σε μια προσπάθεια να βρει… βηματισμό και να παραμείνει ενωμένη ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν ακόμα… χωνέψει την περσινή ήττα και το γεγονός ότι έχασαν τις καρέκλες της εξουσίας και αναζητούν ρόλους και… φανταστικά αξιώματα, αλλά πραγματικά οι νέες αποφάσεις δημιουργούν μεγαλύτερο… μπάχαλο και μπέρδεμα, αφού η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έχει πλέον… γεμίσει με Επιτροπές και παραεπιτροπές. Ως γνωστόν, υπάρχει ήδη από πέρυσι τον Σεπτέμβριο η “σκιώδης” δημοτική αρχή Λαμπάκη, με τους επικεφαλής Τομεάρχες που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και μετά την ανεξαρτητοποίηση του Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη ανασυγκροτήθηκε τον Οκτώβριο. Επίσης, υπάρχει το… Διευθυντήριο που μετέχουν εκτός του κ.Λαμπάκη οι Γερακόπουλος, Ουζουνίδης και καμιά φορά και ο Γιάννης Βαταμίδης.
Το Σάββατο στην συγκέντρωση της παράταξης που έγινε στο ξενοδοχείο Crecotel Εγνατία, παρουσιάστηκε αρχικά σε όλους ο νέος επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού Δημήτρης (Τάκης)Δημητριάδης. Ήταν και παλαιότερα σε παρόμοιο ρόλο δίπλα στον Βαγγέλη Λαμπάκη (από το 2003, αλλά και το 2006 και 2010), στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Απόστολο Φωτιάδη και ήταν μάλιστα και υποψήφιος του το 2014 και το 2019 επανήλθε στο περιβάλλον του κ.Λαμπάκη, στις περασμένες χαμένες δημοτικές εκλογές για τον τέως δήμαρχο.
Μαζί με 18μελές Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού, στο οποίο εκτός του ίδιου μετέχουν 8 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά έμειναν εκτός οι Γιάννης Φαλέκας, Γιώργος Ουζουνίδης, Γιώργος Κουκουράβας, Σάββας Σεφεριάδης και άλλοι δύο, θα χαράσσουν την επικοινωνιακή και όχι μόνο… στρατηγική της παράταξης. Στα εκτός εκλεγμένων μελών μέλη και ο σύμβουλος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Ιάκωβ… συγνώμη Δημήτρης Μερκούρης, στενός φίλος και “κολλητός” του Αντώνη Βαμβακερού.
Στην Πολιτική Επιτροπή που αποτελείται από 40 άτομα και είναι όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, Μαζί μετέχουν και άτομα όπως ο Δαγλή Γιασάρ από την οδό Άβαντος, που ήταν υποψήφιος αλλά απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί, ενώ εκφράζει… περίεργες απόψεις που τις συνοδεύει με αντίστοιχες δράσεις, όπως οι πρόσφατες ότι αυτός και κάποιοι που εκπροσωπεί, δεν δέχονται τον χαρακτηρισμό Ρομά για όσους μένουν στην συγκεκριμένη πολύ προβληματική από πολλές απόψεις και συνθήκες που επικρατούν περιοχή. Προτιμάει φαίνεται τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί στον Σύλλογο που εμφανίζεται ως επικεφαλής, δηλαδή «Αθλητικό, πολιτιστικό σωματείο “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα τα τουρκικά, στο δήμο Αλεξανδρούπολης». Είναι επίσης και στα όργανα του… αποκόμματος του Γιωργάκη Παπανδρέου “Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών”.
Με όλα αυτά λοιπόν πιστεύει ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και όσοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να τον… εγκαταλείψουν (κάποιοι απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή) ότι θα πετύχουν το 2023 την… επιστροφή στις καρέκλες. Απλά επειδή πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Δημητριάδης αναφέρθηκε στο… Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος έχει μείνει ως γνωστόν στην ιστορία για το… Βατερλώ του την καταστροφική δηλαδή ήττα του Γάλλου Αυτοκράτορα. Ποιος ξέρει; Μετά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, φαίνεται ότι η… όρεξη του Βαγγέλη Λαμπάκη τραβάει και μια επόμενη το 2023.