Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Το πρόγραμμα εορτασμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα μεθαύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, όπου λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Βασίλης Μαυρίδης.

Στο Διδυμότειχο ο εορτασμός θα περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • Ώρα 07:00π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.
  • Ώρα 08:00 π.μ. : Επίσημη έπαρση της σημαίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων.
  • Ώρα 10:30π.μ.: Επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής, κύριος Περιστεράκης Βασίλειος, Θεολόγος. Τέλος προσέλευσης επισήμων 10:20 π.μ
  • Ώρα 11:00π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από δάφνη από Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, το Στρατηγό – Διοικητή XVΙ M/K Μ.Π. , τον Δ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, και εκπροσώπους παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κατά την καθορισμένη τάξη.
  • Παρακαλούνται όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν στον παραπάνω εορτασμό να εκπροσωπηθούν από ένα και μόνο άτομο.

Επίσης καλούνται όλα τα σχολεία της πόλης να παραστούν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με έναν και μόνο εκπρόσωπο του τμήματος της Σημαίας (σημαιοφόρος) και έναν συνοδό δάσκαλο – καθηγητή.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι, να τηρήσουν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις (χρήση μάσκας προστασίας προσώπου & αποστάσεις 1,5m.)

  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
  • Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής.

  • Ώρα 17:00μ.μ.: Υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με μέριμνα της XVI M/K Μ.Π.

Όσον αφορά τον εορτασμό στην πόλη της Ορεστιάδας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης περιλαμβάνει: