Ο δήμος Σερρών βρήκε λύση στη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Οι δήμοι του Έβρου;

Ο δήμος Σερρών βρήκε λύση στη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Οι δήμοι του Έβρου;

Λύση στην ορθή διαχείριση επικίνδυνων κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων βρήκε ο δήμος Σερρών και προχώρησε για πρώτη φορά στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων. Το χρόνιο και πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, που προκαλεί τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, υπάρχει έντονο και στο νομό Έβρο, αλλά οι δήμοι μέχρι τώρα δεν έχουν βρει λύση. 

 

 

Η σύμβαση του δήμου Σερρών με την εταιρεία Polyeco που ειδικεύεται στην συγκεκριμένη διαδικασία, είναι αξίας 42.160 ευρώ αφορά συλλογή από τις αγροτικές περιοχές του Δήμου Σερρών και μεταφορά από την εταιρεία συνολικά 13.600 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις. Πηγαίνει η ίδια δηλαδή και τα μαζεύει από τα ειδικά κουτιά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε περιοχή για να πετούν εκεί οι αγρότες τις άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων όταν ραντίζουν τα χωράφια τους.

Η συλλογή επικίνδυνων κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από αγροτικές περιοχές του Δήμου Σερρών άρχισε από συνεργείο της εταιρείας Polyeco παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Καρακολίδη. Οι παραλαβές θα πραγματοποιούνται σε φάσεις, ανά καλλιεργητική περίοδο, από τα σημεία υδροληψίας στα τοπικά διαμερίσματα.

Για πρώτη φορά ο Δήμος Σερρών υπογράφει σύμβαση με αδειοδοτημένη εταιρεία για τη περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που προκύπτουν από την καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων. Δίνουμε οριστικά τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα απόβλητα της κατηγορίας αυτής», τόνισε ο κ. Καρακολίδης.

Η συγκεκριμένη συνεργασία θα πρέπει να γίνει… οδηγός και για τους αγροτικούς δήμους του Έβρου και όχι να βλέπουμε το απαράδεκτο και τρομερά επικίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και την ανθρώπινη υγεία φαινόμενο, να πετούν ανεξέλεγκτα οι αγρότες τα άδεια κουτιά όπου βρουν ή ακόμα και σε παράνομες χωματερές όπως αυτή του δ΄μου Ορεστιάδας που το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ, να υπάρχουν αυτά τα κουτιά.