Διδυμότειχο: Σειρά συναντήσεων και επαφών του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στην Αθήνα

Διδυμότειχο: Σειρά συναντήσεων και επαφών του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στην Αθήνα

Συναντήσεις πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, με θεσμικούς και εκπροσώπους φορέων, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Διδυμοτείχου και για προοπτικές δυνητικών συνεργειών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, πραγματοποίησε τις παρακάτω συναντήσεις:

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και συζήτησε για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δήμων, επερχόμενα προγράμματα χρηματοδότησης και προοπτικές δυνητικών συνεργειών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον κ. Κουκοδήμο υπήρξαν η διοικητική λειτουργία των Δήμων και των νομικών τους προσώπων, θέματα τουριστικής ανάπτυξης και οι προοπτικές των νέων τεχνολογιών προς την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Η συνάντηση του Δημάρχου Διδυμοτείχου με τον Γενικό Διευθυντή του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) κ. Βασίλειο Κουτσιώρη, έθεσε τις βάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου. Κεντρικός άξονας των συζητήσεων υπήρξε η σχετική αδυναμία ωρίμανσης μελετών για την απορρόφηση κονδυλίων, λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό των προϋποθέσεωνγια την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δ.Ε.Π.ΑΝ. και του Δήμου Διδυμοτείχου. Πιο ειδικά η Δ.Ε.Π.ΑΝ.στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης, θα στελεχώσει με επιστημονικό προσωπικό την τεχνική και οικονομική υπηρεσία του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση ικανότητας του Δήμου να αξιοποιήσει και να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση κονδυλίων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Η απορρόφηση κονδυλίων αποτέλεσε κεντρικό θέμα και στην συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, χαρακτηρίζοντας το ως την ευκαιρία να επιλυθούν χρόνια ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία του Διδυμοτείχου, αναφέροντας συγκεκριμένα έργα ζωτικών υποδομών, των οποίων η ένταξη θα ανακουφίσει τους δημότες. Ένα επιπλέον σημαντικό ζήτημα που τέθηκε αφορά την ενίσχυσηκαι στοχευμένες δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου επισκέφθηκε και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Χαράλαμπο Λαλούση, με τον οποίο συζητήσαν για την ενίσχυση της αμφίδρομης και πολυεπίπεδης συνεργασίας του Δήμου Διδυμοτείχου με τον Ελληνικό Στρατό. Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου για την διατήρηση της “XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού” στο Διδυμότειχο και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της.

Στο πρόγραμμα επισκέψεων συμπεριλήφθηκε και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1954 και φέρει το όνομα του ευπατρίδη Ευγένιου Ευγενίδη, εφοπλιστή, ευεργέτη και φιλανθρώπου, με καταγωγή από το Διδυμότειχο.Ο Δήμος Διδυμοτείχου διατηρεί δεσμούς με το ίδρυμα και το 2011, σύστησε το “Κέντρο Πολιτισµού, Αθλητισµού, Παιδείας, Νεολαίας & Περιβάλλοντος ∆ήµου ∆ιδυµοτείχου”, το οποίο φέρει τιμητικά τον διακριτικό τίτλο «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ» (ΦΕΚ 1140Β/ 3-6-2011). Κατά την επίσκεψη του ο κ. Ρωμύλος Χαζηγιάννογλουείχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου βρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Διγαλάκη. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου ότι η νοσηλευτική σχολή, θα λειτουργήσει κανονικά την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο και δεσμεύθηκε να παραστεί στο επόμενο διάστημα αυτοπρόσωπος σε σύσκεψη στο Διδυμότειχο, για το ζήτημα της νοσηλευτικής.

Οι συναντήσεις αποτελούν μέρος σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Διδυμοτείχου και την αναζήτηση καλών πρακτικών μέσα από την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών.