Διδυμότειχο: Κατέρρευσε η στέγη εμφατικού, παραδοσιακού κτιρίου, που στέγαζε παλαιότερα το εργαστήρι αγγειοπλαστικής

Διδυμότειχο: Κατέρρευσε η στέγη εμφατικού, παραδοσιακού κτιρίου, που στέγαζε παλαιότερα το εργαστήρι αγγειοπλαστικής

Η στέγη ενός εμφατικού, παραδοσιακού κτιρίου του Διδυμοτείχου, στο οποίο στεγάζονταν παλαιότερα εργαστήρι αγγειοπλαστικής, κατέρρευσε πριν από λίγο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί κάποιων από τους διερχόμενους.

Το συγκεκριμένο παραδοσιακό κτίριο, δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό που αφέθηκε στην τύχη του από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές της πόλης, οι οποίες αντί να τα αξιοποιήσουν χρησιμοποιώντας ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα του Κράτους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γίνουν πόλος έλξης, τα παράτησαν στην τύχη τους. Με αποτέλεσμα ένα-ένα να καταρρέουν και να καταστρέφονται, ενώ θα μπορούσαν να προσελκύσουν τουριστικό ενδιαφέρον και επισκέπτες.
Ο Γιάννης Σαρσάκης από τους “Καστροπολίτες”, γνωστοποίησε την εξαιρετικά αρνητική και δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, γράφοντας πριν από λίγο και δημοσιεύοντας μαζί και τις φωτογραφίες που βλέπετε:
“Από το 2014 που ιδρυθήκαμε οι Καστροπολίτες είχαμε ζητήσει από την τότε δημοτική αρχή (σ.σ.Παρασκευά Πατσουρίδη) να επισκευάσει τις μικρές ζημιές που είχε η σκεπή του κτιρίου (επί της οδού Σαχτούρη) που λειτουργούσε παλαιότερα ως εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Σκοπός και στόχος ήταν ως σύλλογος να το επαναφέρουμε στην αρχική του χρήση για την οποία δαπανήθηκαν χρήματα (πόσα όνειρα είχαμε κάνει) !!!!! Οι τότε υπεύθυνοι αδράνησαν (εγκληματικά) αν αναλογιστούμε την κατάληξη που έχει. Μέσα υπήρχαν μηχανήματα, ζωγραφιές, αγιογραφίες και άλλα πολύτιμα πράγματα, τα οποία βεβαίως εδώ και χρόνια έχουν καταστραφεί.
Προ 10 λεπτών (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) η σκεπή κατέρρευσε (Δόξα τω Θεώ δεν θρηνήσαμε θύματα).
Άραγε θα νιώσουν κάποιοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί ή θα συνεχίσουν απτόητοι να ποζάρουν σε επετειακές και όχι μόνο φωτογραφίες”.