Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ζευγάρι που εξαπάτησε επαγγελματίες αποσπώντας χρήματα για ημερολόγια… διασωστών, δασοπυροσβεστών

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ζευγάρι που εξαπάτησε επαγγελματίες αποσπώντας χρήματα για ημερολόγια… διασωστών, δασοπυροσβεστών

Ζευγάρι που απέσπασε χρήματα από αρκετούς επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης με το πρόσχημα έκδοσης ημερολογίου εν όψει των Χριστουγέννων, συνέλαβε η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μετά από καταγγελίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι εκπροσωπούν είτε τους “Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης”, είτε τους “Εθελοντές διασώστες Αν.Μακ.Θράκης”, όπως ήταν μάλιστα και σελίδα που είχαν δημιουργήσει στο facebook, έστελναν μηνύματα στο messenger και προσέγγιζαν επιχειρηματίες.

Τους ζητούσαν τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα του συνήθως 40 ευρώ ως χορηγία για την έκδοση ημερολογίου προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της οργάνωσης τους. Αρκετοί μάλιστα “τσίμπησαν” και τους έδωσαν χρήματα και μάλιστα υπάρχει η αναφορά των καταστημάτων καφέ, εστίασης και όχι μόνο, που “δάγκωσαν”. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εμφανιστεί και στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Λευκίμμη Σουφλίου, όπου επικαλούνταν ότι ως εθελοντές έχουν συνεργασία με την Πολιτική Προστασία σε κεντρικό επίπεδο και κατάφεραν μάλιστα να πείσουν κάποιους.

Όμως χθες που πήγαν να ζητήσουν χρήματα από κατάστημα, για… κακή τους τύχη βρισκόταν εκεί επαγγελματίας που είχαν πείσει και τους έδωσε χρήματα και αυτός αφού αρχικά άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα αποκαλώντας τους “απατεώνες”, έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Έτσι έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας “ΔΙΑΣ” και της Ασφάλειας και τους συνέλαβαν. Μάλιστα ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία από το παρελθόν για μικροαπάτες.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε παρελθόντα χρόνο και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*