Τοψίδης και άλλοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων πιέζουν υπουργούς, για να είναι 3η φορά υποψήφιοι

Τοψίδης και άλλοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων πιέζουν υπουργούς, για να είναι 3η φορά υποψήφιοι

Θέλουν να παραμείνουν στην καρέκλα του Προέδρου και για 3η θητεία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και οι άλλοι συνάδερφοι του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επίσης συμπληρώνουν του χρόνου δυο θητείες στο συγκεκριμένο πόστο.

Το 2021 είναι χρονιά εκλογών για τα Επιμελητήρια όλης της χώρας και μετά από το νόμο που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισε το 2017, μπήκε πλαφόν δύο θητείες για τους Προέδρους των Επιμελητηρίων. Ο κ.Τοψίδης που βρίσκεται επικεφαλής του Επιμελητηρίου Έβρου από το 2011, δεν έχει δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος, με βάση όσα ισχύουν αυτή την στιγμή. Επίσης, από τους συναδέρφους του στα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στην προεδρία ο Στέλιος Μωραίτης στην Ξάνθη, ο Νικόλαος Αγγελίδης στην Ροδόπη και ο Στέφανος Γεωργιάδης στην Δράμα. Όλοι τους μετέχουν φυσικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων με Πρόεδρο τον Τάκη Τοψίδη. Αντίθετα, έχουν δικαίωνα μα ξαναείναι υποψήφιοι ο Μάρκος Δέμπας στην Καβάλα και ο Γιάννης Γραβάνης στην Ροδόπη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, σε συνεργασία με Προέδρους Επιμελητηρίων άλλων περιοχών της χώρας, ο κ.Τοψίδης και οι υπόλοιποι πιέζουν υπουργούς της Κυβέρνησης, τον Άδωνι Γεωργιάδη που είναι επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά απευθύνουν το αίτημα και προς το υπουργείο Οικονομικών, να υπάρξει τροπολογία ως του χρόνου το Νοέμβριο που πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, ώστε να καταργηθεί το πλαφόν των δύο θητειών. Αν άλλωστε ο Τάκης Τοψίδης χάσει την θέση του Προέδρου στο Επιμελητήριο Έβρου που κατέχει εδώ και 9 χρόνια, δεν θα είναι ούτε Πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας. Έτσι θα παραμείνει ένας απλός περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Καλού κακού πάντως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζει τον “διάδοχο” του, σε περίπτωση που δεν αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς περιορισμού στην εκλογή Προέδρων Επιμελητηρίων, για τις εκλογές του 2021. Να στηρίξει και να εκλέξει δηλαδή έναν δικό του… αχυράνθρωπο στην Προεδρία. Θα είναι αυτός ο “κολλητός” του Αντιπρόεδρος Νίκος Ραδιόγλου, του οποίου το όνομα ήδη κυκλοφορεί;

Μήπως κάνει την έκπληξη και βάλει υποψήφια την… σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου, την οποία εξέλεξε άλλωστε το 2017 πρώτη σε ψήφους στον τομέα της, ώστε να συνεχίσει ουσιαστικά να διοικεί ο ίδιος; Εξάλλου όσοι τον γνωρίζουν απ’ την καλή και την ανάποδη, ξέρουν πως δεν έχει τέτοιους… ενδοιασμούς. Εδώ την είχε διορίσει σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου (η μοναδική που δεν μετείχε στη Διοικητική Επιτροπή)για να παίρνει ως μηνιαία αποζημίωση 150 ευρώ, όπως είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ το Evros-news.gr. Πάντως, το όνομα που ακούγεται, του διαφημιστή και δημοτικού συμβούλου της παράταξης του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη, του Κυριάκου Αετόπουλου που έχει άριστες σχέσεις με Τοψίδη, μάλλον ως… ευσεβής πόθος του ίδιου πρέπει να θεωρηθεί και φυσικά δεν έχει την παραμικρή τύχη. Ακόμα και αν στηριχθεί από το περιβάλλον Τοψίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*