Αλεξανδρούπολη: Για 11 απάτες και δυο απόπειρες κατηγορείται το ζευγάρι που συνελήφθη

Αλεξανδρούπολη: Για 11 απάτες και δυο απόπειρες κατηγορείται το ζευγάρι που συνελήφθη

Για 11 απάτες και δυο απόπειρες απάτης κατηγορείται το ζευγάρι των Αλεξανδρουπολιτών που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς ης Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί να κάνει το ίδιο με καταστηματάρχη. 

Για το θέμα που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ χθες το Evros-news.gr, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση όπου αναφέρει:

“Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έντεκα (11) απάτες και δύο (2) απόπειρες απάτης σε βάρος επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και σε οικισμό του Έβρου, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 18 έως 28-10-2020.

Συνελήφθησαν χθες (28-10-2020) το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ζευγάρι που εξαπάτησε επαγγελματίες αποσπώντας χρήματα για ημερολόγια… διασωστών, δασοπυροσβεστών

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, η δράστιδα προσποιούμενη εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη και προφασιζόμενη τη συγκέντρωση χορηγιών για έκδοση ημερολογίων, ζήτησε από την υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Λίγο αργότερα, η δράστιδα μετέβη στο κατάστημα προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις της έγιναν αντιληπτές και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο συνεργός της, ο οποίος ανέμενε πλησίον του καταστήματος.

Ακολούθως, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν δημιουργήσει εθελοντικό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούν την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας επικοινωνούσαν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά με επιχειρηματίες της περιοχής προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Κατά την επικοινωνία τους ζητούσαν από τους επιχειρηματίες διάφορα χρηματικά ποσά είτε ως χορηγία είτε για τη διαφήμιση της επιχείρησης στα ημερολόγια που επρόκειτο να εκδώσουν, ενώ στη συνέχεια μετέβαιναν στην επιχείρηση και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν έντεκα (11) επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και σε οικισμό του Έβρου και να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ, ενώ σε άλλη μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης”.

Όπως αποκαλύψαμε, οι δυο συλληφθέντες είχαν και σελίδα στο facebook, την οποία επικαλούνταν και έρχονταν σε επαφή με τους καταστηματάρχες, καταφέρνοντας να τους εξαπατούν και να παίρνουν μικροποσά.