Ολοκληρώνονται τα έργα της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης στην παραλία Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώνονται τα έργα της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης στην παραλία Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ολοκληρώνονται τα έργα της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στην παραλιακή περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την ξενάγηση που έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας της στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης», κάτι ανάλογο θα γίνει με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Μάλιστα αυτός αναμένεται να εγκαινιάσει το έργο μαζί με τον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη, αφού αυτά τα τέσσερα (4) εγκεκριμένα έργα υποδομών της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολης (ΣΒΑΑ), χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πρόκειται για τα έργα:

-Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αφορά στη διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.192.202 ευρώ

-Ανάπλαση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2021, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2.332.790 ευρώ.

-Ανάδειξη-αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι. Αποκατάσταση και αλλαγή αποθηκών 1-3 σε έκθεση πώληση, κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτηρίου με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης, καφέ). Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.950.000 ευρώ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022

-Επέκταση ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, έργο που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.