Ορεστιάδα: Έμειναν ελεύθεροι οι δυο λαθρομετανάστες που έκλεψαν αυτοκίνητο – Τιμωρήθηκαν αλλά με αναστολή

Ορεστιάδα: Έμειναν ελεύθεροι οι δυο λαθρομετανάστες που έκλεψαν αυτοκίνητο – Τιμωρήθηκαν αλλά με αναστολή

Ελεύθεροι έμειναν οι δυο Αλγερινοί λαθρομετανάστες που λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 28η Οκτωβρίου, έσπασαν και έκλεψαν αυτοκίνητο απέναντι από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και μια χρυσή αλυσίδα. 

Χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο στα δικαστήρια της Ορεστιάδας, τους επιβλήθηκε συνολική ποινή 16 μηνών για την διάρρηξη του αυτοκινήτου και την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα ακολουθηθούν βέβαια οι διοικητικές διαδικασίες που αφορούν το αίτημα τους να τους χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Με επίσημη ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε το προχθεσινό ρεπορτάζ του Evros-news.gr για το απαράδεκτο και προκλητικό συμβάν που διαδραματίσθηκε σε ένα κεντρικό σημείο της Ορεστιάδας, με δυο λαθρομετανάστες να δρουν ανεξέλεγκτα. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

“Συνελήφθησαν την 28-10-2020 το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, στην Ορεστιάδα, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκαλώντας φθορές σε αυτό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο πορτοφόλια που περιείχαν χρήματα, μία (1) χρυσή αλυσίδα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και τα δύο (2) αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Επιπλέον, όπως  διαπιστώθηκε οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα”.

Το αυτοκίνητο όπως γράψαμε ανήκει στον κάτοικο Ορμενίου Κώστα Θεοχαρίδη, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ορεστιάδας, γιατί κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Αλγερινοί λαθρομετανάστες έσπασαν και έκλεψαν αμάξι – Τους συνέλαβε γρήγορα η Ασφάλεια (ΒΙΝΤΕΟ)