ΒΙΝΤΕΟ-Παραλήρημα Τοψίδη: “Την Περιφέρεια διοικεί το Περιφερειακό Συμβούλιο”, (προφανώς όχι ο Περιφερειάρχης που ψήφισε ο κόσμος)

ΒΙΝΤΕΟ-Παραλήρημα Τοψίδη: “Την Περιφέρεια διοικεί το Περιφερειακό Συμβούλιο”, (προφανώς όχι ο Περιφερειάρχης που ψήφισε ο κόσμος)

Όσο προχωράει η… αποσύνθεση της παράταξης του “Περιφερειακή Σύνθεση”, με αποχωρήσεις εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων του (Ιμάμογλου) και πρώτων επιλαχόντων (Γκουλιάμα), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Τοψίδης χάνει όλο και περισσότερο την ψυχραιμία του. 

Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και τις τελευταίες ημέρες. Η ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο των 90 εκατ. ευρώ  για το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω χρημάτων του ΕΣΠΑ, είναι αλήθεια ότι “πάγωσε” τόσο τον ίδιο όσο και την παράταξη του. Γιατί δεν περίμεναν όχι μόνο το μεγάλο ύψος του ποσού, αφού θα… πέσει “ζεστό χρήμα” 90 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα με επιλογή του κ.Μέτιου, περιλαμβάνει και τους αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή επιχειρήσεις χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Κάτι που δεν υπάρχει στα προγράμματα των άλλων 12 Περιφερειών, αλλά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι καλύπτει το 83 με 85% των ωφελούμενων, αφού αυτό είναι το ποσοστό όσων έχουν από 0 έως 5 εργαζόμενους στην περιοχή μας.

Αντιλαμβανόμενος λοιπόν ότι πάρα πολύς κόσμος θα πάρει χρήματα από αυτό το πρόγραμμα, προσπαθεί να το αμφισβητήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Είτε σε συνεργασία με τους “κολλητούς” του Προέδρους των άλλων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, με τους οποίους πάντως… έσπασαν τα μούτρα τους όταν επιχείρησαν “πραξικόπημα” στην αναπτυξιακή εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ. Είτε “επιστρατεύοντας” κάποιους “κολλητούς”, συνεργάτες ή συνεταίρους του να εκδώσουν ανακοινώσεις, όπως τον Δημήτρη Μπακαλίδη ως Πρόεδρο του Συλλόγου Ασφαλιστών Έβρου, τον οποίο έχει στο Επιμελητήριο και είναι επίσης αυτός που του… μάζευε τα σκαμπό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Κι ακόμα τον Πρόεδρο ενός Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Έβρου, τον οποίο έχει συνεργάτη για τα λογιστικά στο Επιμελητήριο Έβρου. Συν φυσικά την περιφερειακή του σύμβουλο απ’ την Θάσο Μαρία Πολυμέρου, για την οποία στην Περιφέρεια ΑΜΘ υπάρχει μόνο το νησί της και κανένας άλλος.

Κι επειδή παρ’ όλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και επαγγελματιών “αγκάλιασαν” το πρόγραμμα των 90 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ.Μέτιος, με τον πολυπληθέστερο Εμπορικό Σύλλογο της Περιφέρειας ΑΜΘ, αυτόν της Καβάλας να εκδίδει μάλιστα αποθεωτική ανακοίνωση, ψάχνει τρόπους μήπως και διασωθεί… επικοινωνιακά. Πάνω στην απελπισία του, αφού βλέπει ότι η παράταξη του συνεχίσει να… αποσυντίθεται και έρχονται και άλλες ηχηρές αποχωρήσεις, προσπάθησε να στήσει ένα… σόου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, που όμως δεν του βγήκε. Γιατί οι σύμβουλοι της Περιφερειακής Αρχής αποχώρησαν από την συζήτηση που ήθελε να κάνει για το πρόγραμμα.

Αποθέωσε Περιφέρεια που δεν δίνει ούτε

τα… μισά χρήματα στο Πρόγραμμα της!!!

Έτσι πήρε… σβάρνα τα ΜΜΕ (τζάμπα νομίζετε τους μοίραζε banner για το… κοπή το πίτα του Επιμελητηρίου αρχές του χρόνου;), με ανακοινώσεις και δηλώσεις, προσπαθώντας να… επιβιώσει τουλάχιστον επικοινωνιακά. Βγήκε λοιπόν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Έβρου, η οποία με επιλογή του Διευθυντή της Αντώνη Τελόπουλου έχει μετατραπεί σε… κανάλι Τοψίδη (εκτός φυσικά από κανάλι Βαγγέλη Λαμπάκη) και επιδόθηκε σε ένα 5λεπτο… παραλήρημα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ίδια στιγμή που κατηγορούσε τον Χρήστο Μέτιο για τα 90 εκατ. ευρώ τα οποία αποφάσισε να μοιραστούν σε αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις, συγχρόνως… αποθέωνε το αντίστοιχο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που όμως δεν είναι ούτε το μισό σε χρήματα, γιατί ανακοινώθηκαν μόλις… 40 εκατ., επειδή λέει ο εκεί Περιφερειάρχης από τα 10 εκατ. το πήγε στα 40. “Είχε 400% αύξηση το πρόγραμμα από την αρχική ανακοίνωση”, είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια ξέχασε ότι και ο κ.Μέτιος τον Ιούνιο ανακοίνωσε 27 εκατ. και τελικά το πρόγραμμα ανέβηκε στα 90 εκατ., δηλαδή ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΣΤΗΚΕ το ποσό, αλλά που να τα σκεφθεί αυτά ο Τάκης Τοψίδης. Είπε επίσης πως η Περιφερειακή Αρχή αποχώρησε από την συζήτηση επειδή δεν έχει θέσεις, απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όταν όλα αυτά και το συγκεκριμένο σχέδιο εκφράστηκε με το Πρόγραμμα 90 εκατ. ευρώ, που όλοι παραδέχονται ότι είναι πολύ καλύτερο και των 13 Περιφερειών και φυσικά της  Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο… θαυμάζει ο κ.Τοψίδης αλλά τελευταία τον… ξέχασε, γιατί κατάλαβε ότι στις συγκρίσεις μάλλον δεύτερος βγαίνει σε πολλούς τομείς δράσης με τον Χρήστο Μέτιο. Κάτι ψέλλισε επίσης για ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες, όταν ο ίδιος ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου δεν έχει αφήσει κανέναν άλλον στα διάφορα Δ.Σ φορέων και θεσμών που εκπροσωπείται και τις καταλαμβάνει όλες ο ίδιος προσωπικά!!!

Εκεί πάντως που το… τερμάτισε ο κ.Τοψίδης στον 5λεπτο μονόλογο που του παραχώρησε η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ήταν στην άποψη που εξέφρασε στο αποκορύφωμα του παραληρήματος του. Ότι δηλαδή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να διοικείται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι από την Περιφερειακή Αρχή του Χρήστου Μέτιου, την οποία ψήφισαν οι πολίτες το 2019 και της έδωσαν την πλειοψηφία. Για τέτοια αντίληψη και σεβασμό της Δημοκρατίας, την οποία συχνά μάλιστα επικαλείται, μιλάμε ότι έχει ο Τάκης Τοψίδης. Δεν θα διοικούν αυτοί που επέλεξε ο κόσμος, αλλά ο Βαβίας, ο Ταπαντζάς, ο Τοψίδης, ο Εξακουστός, ο Τρέλλης και ο… Περεντίδης. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει… ξεφύγει και οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ… ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ