Δήλωση ντροπή της βουλευτού Έβρου Γκαρά: “Ακατανόητη η επικήρυξη των δραστών που διαπόμπευσαν τον πρύτανη”!!!

Δήλωση ντροπή της βουλευτού Έβρου Γκαρά: “Ακατανόητη η επικήρυξη των δραστών που διαπόμπευσαν τον πρύτανη”!!!

-Να την χαίρονται οι συμπολίτες της Ορεστιαδίτες και όσοι Εβρίτες Συριζαίοι την ψήφισαν

Την στιγμή που όλη η Ελλάδα έχει “παγώσει” με την τραμπούκικη, τρομοκρατική, φασιστική επίθεση ακροαριστερών αναρχικών και την δημόσια διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά… ενοχλήθηκε από την επικήρυξη των δραστών. 

Όταν όλοι η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, η ακαδημαϊκή κοινότητα όχι μόνο καταδικάζει αλλά ζητάει και απαιτεί να συλληφθούν μεε κάθε τρόπο οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας φασιστικής πράξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ.Γκαρά (να την χαίρονται όσοι Εβρίτες την ψήφισαν και οι συμπολίτες της στην Ορεστιάδα) χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη και ακατανόητη» την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και διαμαρτυρήθηκε έντονα, προκαλώντας επίσης θύελλα αντιδράσεων για την θέση της.

Να θυμίσουμε ότι χθες με κοινή υπουργική απόφαση επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ οι άγνωστοι δράστες των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ωστόσο, η Αναστασία Γκαρά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, σε χθεσινή τηλεοπτική της εμφάνιση στην ΕΡΤ με προκλητικό τρόπο σχολίασε ότι «η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να

Αναλυτικά η Αναστασία Γκαρά τόνισε «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την Αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες.

Ποια λογική έχει; Επίσης προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΚΑΡΑ