Θετικοί στον κορωνοϊό 11 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής

Θετικοί στον κορωνοϊό 11 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 11 νεοπροσληφθέντες Συνοριοφύλακες που παρουσιάστηκαν για εκπαίδευση στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Σε εξετάσεις ανίχνευσης κορονοϊού “rapid tests” υποβλήθηκαν όλοι οι νεοεισερχόμενοι Συνοριακοί Φύλακες στις Σχολές της ΕΛΑΣ με την ορκωμοσία τους να πραγματοποιείται  άμεσα το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τα ειδικά κλιμάκια Υγειονομικών της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, θετικά κρούσματα ανιχνεύτηκαν και στα δύο Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν επτά θετικά κρούσματα στις Σχολές της Κομοτηνής, ενώ από την ιχνηλάτηση των επαφών τους 14άτομα τέθηκαν σε περιορισμό, ενώ στη Σχολή του Διδυμοτείχου τέσσερα κρούσματα ανιχνεύτηκαν θετικά, με 14 επαφές από την ιχνηλάτηση να τίθενται σε περιορισμό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, βρέθηκε (26/10) τόσο στο Δ ιδυμότειχο όσο και στην Κομοτηνή, με τους νέους υπό ένταξη Συνοριοφύλακες να υποβάλλονται σε Rapid Test, κατά την είσοδό τους στις Σχολές της ΕΛΑΣ, με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διαμονή των σπουδαστών Συνοριακών Φυλάκων και τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του covid 19.

Πηγή: nantiareport.gr