Έρχεται lockdown και σε Ροδόπη, Δράμα – Οι δυο νομοί… υποψήφιοι ν’ ακολουθήσουν Θεσσαλονίκη, Σέρρες

Έρχεται lockdown και σε Ροδόπη, Δράμα – Οι δυο νομοί… υποψήφιοι ν’ ακολουθήσουν Θεσσαλονίκη, Σέρρες

Έρχονται νέα τοπικά lockdown τις επόμενες ημέρες, αφού το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν φαίνεται να ανακόπτεται και οι δυο επόμενες περιοχές, υποψήφιες για λουκέτο, είναι η Ροδόπη και η Δράμα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν ένα πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και αν η κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερο, τότε και αυτές θα “γκριζάρουν” όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, όπου εκτός της απαγόρευσης κυκλοφορίας, των SMS και όλων των άλλων, έκλεισαν πλέον και τα Λύκεια. Ήδη άλλωστε χθες ανακοινώθηκαν στην Δράμα με 59 και στην Ροδόπη 42, την στιγμή που μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και τα τεστ ανίχνευσης ήταν μειωμένα. Αν και σήμερα υπάρχουν πολύ υψηλά μούνερα, τότε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι πληροφορίες μας λένε πως θα αποφασίσουν επιβολή γενικού lockdown στους δυο νομούς Ροδόπης και Δράμας. 

Χθες πάντως στην Καβάλα ανακοινώθηκαν 25 κρούσματα, στον Έβρο με 23 και στην Ξάνθη μόνο 8 κρούσματα.

Τα όρια του συστήματος υγείας δοκιμάζονται και η έκρηξη των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός έχει αποτέλεσμα μια σειρά νοσοκομεία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, να ασφυκτιούν, με αποτέλεσμα να «διώχνουν» ασθενείς με κορονοϊό προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γίνονται διακομιδές και από τις Σέρρες, ενώ έτοιμα είναι τόσο το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όσο και αυτά σε Κομοτηνή και Ξάνθη να νοσηλεύουν ήπια περιστατικά κορονοϊού για να μην… μπουκώσει το Νοσοκομείο Αναφοράς της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Αλεξανδρούπολη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*