Κλείνει 20 Νοεμβρίου το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια;

Κλείνει 20 Νοεμβρίου το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια;

Λουκέτο στις 20 Νοεμβρίου βάζει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Τριγώνου, το μοναδικό που είχε μείνει στην ακριτική αυτή περιοχή του δήμου Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτό έχει γίνει γνωστό μέσα από την συγκεκριμένη τράπεζα, η διοίκηση της οποίας έχει ήδη λάβει την απόφαση κλεισίματος του συγκεκριμένου καταστήματος, που εξυπηρετεί με φυσική παρουσία όλα τα χωριά του πρώην δήμου Τριγώνου. Οι τέσσερις υπάλληλοι του είτε θα μετατεθούν στην Ορεστιάδα, είτε θα μπουν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που “τρέχει” για τους εργαζόμενους της Πειραιώς. Για την εξαιρετικά αρνητική αυτή εξέλιξη, μαθαίνουμε πως έχει ήδη ενημερωθεί και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος υποσχέθηκε να… στείλει επιστολή για να διαμαρτυρηθεί. Το ίδιο έκανε βέβαια και στην περίπτωση του ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας που υπήρχε στο Πεντάλοφο, αλλά δεν κατάφερε τίποτα και αυτό σταμάτησε να λειτουργεί.

Δυστυχώς, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, την ίδια στιγμή που ξοδεύει ένα σωρό χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τους αγρότες, με τις αποφάσεις κλεισίματος καταστημάτων σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές που κατοικούν στην συντριπτική πλειοψηφία αγρότες, συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της στην… ερημοποίηση τους. Έκλεισε το κατάστημα των Μεταξάδων Διδυμοτείχου το οποίο εξυπηρετούσε έστω και λειτουργώντας μια-δυο ημέρες την εβδομάδα τους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους, κατάργησε το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας και τώρα ετοιμάζεται να κλείσει το κατάστημα στα Δίκαια Τριγώνου.

Γιατί να ενδιαφέρει άλλωστε μια ακριτική περιοχή τα διοικητικά της στελέχη, που είχαν έρθει μάλιστα στον Έβρο πριν από μήνες και έδωσαν συνεντεύξεις προσπαθώντας να μας πείσουν πόσο πολύ νοιάζονται για την περιοχή και την ανάπτυξη της; Τα bonus χιλιάδων να πέφτουν κάθε χρόνο και ποιος νοιάζεται αν θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι των Δικαίων και των άλλων χωριών του Τριγώνου.