Το έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον της Σλοβακίας στην Αλεξανδρούπολη παρουσίασε η πρέσβης της

Το έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον της Σλοβακίας στην Αλεξανδρούπολη παρουσίασε η πρέσβης της

Το έντονο και ουσιαστικό επενδυτικό ενδιαφέρον της χώρας της, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε κατά την χθεσινή εθιμοτυπική επίσκεψή της στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέτα Ιρίτσοβα.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησής της με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Χατζημιχαήλ και Κώστα Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, η κ. Ιρίτσοβα σημείωσε ότι η επίσκεψή της πραγματοποιείται σε μία πολύ σημαντική χρονική στιγμή, τόσο για την πόλη όσο και για την Ελλάδα. Διαπίστωσε ότι παρά τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, “οι άνθρωποι της περιοχής επενδύουν πολύ χρόνο και ενέργεια για την ανάπτυξη της πόλης”.

Τόνισε ότι η Σλοβακία παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση στην περιοχή και την ευρύτερη περιφέρεια και προσπαθεί να βρει τον χώρο για να δραστηριοποιηθεί επενδυτικά, ειδικότερα στους τομείς των υποδομών και του τουρισμού.

Τέλος, η πρέσβης της Σλοβακίας, δήλωσε ευτυχής για τη δυνατότητα που της δόθηκε να συνομιλήσει σήμερα με τη διοίκηση του Ο.Λ.Α. για τις επενδυτικές προοπτικές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτής της πρώτης επίσκεψής της, έπονται και άλλες, με συγκεκριμένες και στοχευμένες πλέον επενδυτικές προτάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ, σημείωσε πως η επίσκεψη της κ. Ιρίτσοβα, αν και πραγματοποιείται “σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω των συνθηκών της πανδημίας… έρχεται στην κορύφωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης”, διευκρινίζοντας ότι “τα φώτα της δημοσιότητας τα οποία πέφτουν στο λιμάνι, πέφτουν και στο σύνολο της υπόλοιπης περιοχής…”.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, “μετά την παρουσίαση του λιμένα και της χωροθέτησής του στον ευρωπαϊκό χώρο, συζητήσαμε τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αναφορικά με τις διαδρομές του εμπορίου καθώς και την πιθανότητα της επενδυτικής συμμετοχής στα ευρύτερα έργα (project) της περιοχής, της κυβέρνησης της Σλοβακίας…”

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Εθιμοτυπική συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και την πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα Iveta Hricova πραγματοποιήθηκε επίσης χθες το μεσημέρι στο γραφείο δημάρχου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ιωάννη Μπόγδη και της αναπληρώτριας επικεφαλής της Πρεσβείας Simona Kozmova.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κυριάρχησαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και πόλεων της Σλοβακίας με επίκεντρο τον τουρισμό και τον πολιτισμό και οι ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην περιοχή μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*