Η Τράπεζα Πειραιώς ανακεφαλαιοποιήθηκε και με χρήματα των Εβριτών, αλλά τους κλείνει υποκαταστήματα και ΑΤΜ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακεφαλαιοποιήθηκε και με χρήματα των Εβριτών, αλλά τους κλείνει υποκαταστήματα και ΑΤΜ

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δυο φορές με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, άρα και των Εβριτών και τώρα τους… ευχαριστεί κλείνοντας τα υποκαταστήματα και τα ΑΤΜ στον νομό μας.

Μετά το υποκατάστημα Μεταξάδων Διδυμοτείχου πέρυσι, το πρόσφατο “ξήλωμα” του ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας και το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Δίκαια Ορεστιάδας, του μοναδικού που έχει απομείνει εκτός αστικού ιστού σε κεντρικό και βόρειο Έβρο, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δείχνει ότι δεν υπολογίζει τίποτα τους ακρίτες. Τα καλοπληρωμένα και με χιλιάδες ευρώ bonus μεγαλοστελέχη της που παίρνουν τις αποφάσεις, λειτουργούν αδίστακτα και δεν προσμετρούν στις όποιες αποφάσεις τους καμιά παράμετρο που αφορά εθνικούς λόγους. Σε μια περιοχή, για την οποία όπως αποδεικνύεται από παρόμοιες αποφάσεις, μόνο στα… λόγια δείχνουν ότι ενδιαφέρονται και την εξυμνούν για όσα προσέφερε στην φύλαξη και ασφάλεια των συνόρων μας από τον περασμένο Μάρτιο και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλείνει 20 Νοεμβρίου το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια;

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και με την δικαιολογία της μείωσης εξόδων, ετοιμάζονται λοιπόν να βάλουν λουκέτο και στο υποκατάστημα των Δικαίων στην περιοχή του Τριγώνου, υποχρεώνοντας τους υπερήλικες στην πλειοψηφία τους κατοίκους, αλλά και όσους νεότερους μένουν εκεί για να… φυλάνε Θερμοπύλες και να δημιουργούν οικογένειες, σε μεγάλη ταλαιπωρία. Γιατί θα πρέπει να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα πήγαινε-έλα αι να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα ώστε να βρεθούν στην Ορεστιάδα για να εξυπηρετηθούν. Ακόμα και αν παραμένει άλλωστε το ΑΤΜ, όλες οι συναλλαγές δεν μπορούν να γίνονται από αυτό.

Κι όλα αυτά με πρωτοφανή κυνικότητα και αδίστακτο τρόπο, έρχονται ως αρνητική εξέλιξη από την συγκεκριμένη τράπεζα, έναν χρόνο περίπου μετά την περσινή επίσκεψη των διοικητικών μεγαλοστελεχών της στον Έβρο. Στις αρχές Οκτωβρίου του 2019, είχαν έρθει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου. Μάλιστα ο δεύτερος σε δηλώσεις του αλλά και μιλώντας σε επιχειρηματίες, είχε δηλώσει ειδικά για τη Θράκη, ότι πρόκειται για μια περιοχή σημαντική για την Τράπεζα Πειραιώς, αφενός διότι κατέχει μερίδιο 40% της αγοράς και αφετέρου διότι στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τόσο ο αγροτικός τομέας, όσο και η μεταποίηση εμφανίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας Μαυρίδη στην Τράπεζα Πειραιώς, για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Δικαίων

Αυτά τα εξαιρετικά δυναμικά και τις ισχυρές προοπτικές λοιπόν, τις στηρίζουν κλείνοντας υποκαταστήματα και καταργώντας ΑΤΜ τα χρυσοπληρωμένα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς. Το κάνουν μάλιστα, την στιγμή που παραμένει “ανοιχτό” το θέμα της αδυναμίας να πληρωθούν τα165 εκατ. ευρώ του τοκομεριδίου των CoCos από την Τράπεζα Πειραιώς στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί τελικά το Δημόσιο να αποκτήσει το 65% των μετοχών της συγκεκριμένης Τράπεζας και να την ελέγχει πλήρως. Οπότε θα μπορεί να υπολογίζει και άλλες παραμέτρους και παράγοντες στις όποιες αποφάσεις. Κι ενώ αυτό συμβαίνει, κάποιοι επιδίδονται σε… αγώνα δρόμου για να κλείσουν υποκαταστήματα όπως αυτό των Δικαίων Ορεστιάδας, αλλά και της Ξυλαγανής στην Ροδόπη.